Wat is er nou mooier dan het avontuur tegemoet rijden tijdens je vakantie? Helaas staan er enkel in Europa al meer dan 2.4 miljoen campers per 11 maanden stil. De meeste eigenaren van een camper gebruiken hem namelijk enkel tijdens hun eigen vakantie, waarna hij de rest van het jaar stil staat. Bij Goboony vinden ze dit zonde en willen ze daar verandering in brengen. Het bedrijf kwam daardoor op het idee om stilstaande campers met elkaar te delen. Op deze manier kunnen meerdere kampeerliefhebbers genieten van een onvergetelijke roadtrip. Voor de eigenaren is dit ook een voordeel omdat ze op deze manier extra kunnen verdienen. Op deze manier kunnen ze geld verdienen om te investeren in hun camper. Op deze manier kunnen ze hun camper duurzamer maken, waar jij als huurder dus een aandeel in hebt. Het bedrijf vindt het ook erg belangrijk om duurzaamheid aan te bieden. Goboony biedt momenteel het grootste aanbod aan elektrische campers binnen Europa. Op deze manier wordt duurzaamheid voor iedereen die met de camper op reis wilt mogelijk.

Een camper huren bij Goboony

Wanneer je op campervakantie wilt, dan is Goboony een heel erg interessant platform voor het vinden van een camper. Je kunt bij de aanbieder kiezen uit duizenden campers waardoor er altijd een ideale camper voor jou bijzit. De meeste campers die aangeboden worden, worden verhuurd door particulieren bij jou in de buurt. Het bedrijf heeft namelijk de laatste jaren een grote community van eigenaren opgebouwd die graag hun camper delen aan andere campervakantie liefhebbers. In Nederland zijn er ruim 2500 camper eigenaren die hun camper verhuren via Goboony. Wanneer we over heel Europa kijken, dan heeft het bedrijf ruim 7000 eigenaren die hun camper verhuren. Wanneer je een camper wilt huren via de website, dan kan dit via 7 gemakkelijke stappen:

 1. Voer de gewenste reisdata en je groepsgrootte toe op de website.
 2. Nu je dit hebt ingevuld klik je op ‘bekijk aanbod’. Je krijgt nu een overzicht met beschikbare campers.
 3. Ga op zoek naar een camper die aan jullie wensen voldoet. Je kan tijdens je zoektocht ook extra filters aanvinken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een camper met een airco, een bepaald aantal slaapplekken, een bepaald merk camper of een specifieke afhaallocatie, je kan het allemaal invoeren. Na het aanvinken van deze filters blijven alleen campers over die aan jouw criteria voldoen.
 4. Ben je een leuke camper tegengekomen? Je kunt er dan voor kiezen om vrijblijvend een camper te reserveren. Wanneer je nog geen data hebt ingevoerd dan kun je dit nu alsnog doen. Tijdens de reservering kan je een berichtje sturen aan de verhuurder. Je kunt jezelf voorstellen en vertellen wat je plannen zijn met de camper. Op deze manier weet de verhuurder wat jij van plan bent met de camper. Na het maken van je berichtje kan je jouw berichtje versturen met de knop ‘reserveer vrijblijvend’.
 5. Maak je gegevens compleet via de website. Wanneer jij jouw gegevens compleet hebt gemaakt en je email hebt bevestigd, dan wordt jouw verzoek naar de verhuurder van de camper verzonden. De verhuurder zal op zijn beurt weer zo snel mogelijk contact leggen met jou. In de meeste gevallen krijg je al binnen 24 uur een berichtje terug van de verhuurder. Wanneer er een nieuw berichtje komt van de verhuurder, dan krijg je hiervan een email.
 6. Wanneer de verhuurder jouw reservering accepteert, dan kan jij lekker op reis met de door jou gewenste camper.
 7. Als de verhuurder akkoord gaat met jouw reservering, dan ontvang jij een betaalverzoek waarin je jouw boeking definitief kan maken. Na het ontvangen van het betaalverzoek heb je nog 72 uur om deze betaling te volbrengen. Wanneer jij het bedrag niet binnen 72 uur overmaakt, dan wordt de camper weer opnieuw aangeboden op de website. Andere gebruikers van de website kunnen nu de camper weer huren. Het is dus niet verstandig om te lang te wachten met betalen, hierdoor kan je de door jouw gewenste camper mislopen.

Tijdens het doorlopen van deze stappen heb je met een aantal zekerheden te maken. Deze zekerheden zijn er zodat jij als klant veilig een camper kan boeken. De zekerheden waarvan Goboony gebruikmaakt zijn:

 • Je aanvraag is vrijblijvend tot het moment dat jij de aanbetaling hebt aangemaakt. Hierdoor zit jij tot het moment van betalen nog aan niks vast en kan jij vrijblijvend beslissen of de camper bij je past.
 • Jouw gegevens blijven verborgen voor de verhuurder van de camper tot het moment dat jij betaalt. Wanneer jouw betaling binnen is worden jouw gegevens pas gedeeld met de verhuurder.
 • Wanneer jij een betaling verricht, dan gaat dit op een veilige manier via een betaalprovider. Hierna komen ze op een derdengelden rekening.
 • De verhuurder wordt pas betaald op de dag dat jij de camper ophaalt. Wanneer jij onderweg bent krijgt de verhuurder zijn geld. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

De huurtarieven van een camper

Wanneer je op zoek bent naar een camper, dan kan je zoals in het stappenplan beschreven gemakkelijk een camper vinden. In het overzicht van de campers zal je verschillende prijzen tegenkomen. Goboony heeft geen enkele invloed op de prijzen die de verhuurders vragen voor de verhuur van hun camper. Doordat Goboony een onafhankelijk platform is, hebben de verhuurders zelf de mogelijkheid om hun prijzen te bepalen. De tarieven worden dus bepaald door de verhuurder zelf. Gaboony brengt op zijn beurt wel servicekosten in rekening bij de huurder van de camper. Wanneer jij een camper huurt tot en met drie nachten, dan betreft het bedrag € 35.00. Wanneer jij voor een boeking gaat die langer is dan drie nachten, dan betaal je boekingskosten van € 50,00 aan Goboony. De prijzen die je aan Goboony betaald staan dus altijd vast. Wanneer jij een camper huurt via de website, dan krijg je te maken met kosten die onderverdeeld zijn in drie onderdelen:

 • De huursom
 • Een servicefee van 17.5%
 • Boekingskosten van € 35,00 of € 50,00, dit ligt aan de lengte van je boeking.
 • Een borg welke je terugkrijgt na eventuele verrekeningen met de verhuurder.

Wanneer je de prijzen van de campers te hoog vindt voor je budget, dan kan je via filters kiezen voor ‘langboekkorting’ of ‘Last-minutekorting’. Je kan dan gemakkelijk de kortingen zien die door de verhuurder aangeboden worden. Goboony verrekent eventuele kortingen van tevoren met de huursom. Wat doet Goboony dan precies als het een onafhankelijk platform is? Dat leggen wij jou graag uit:

 • Goboony zorgt voor een veilig platform waar jij contact kan leggen met de verhuurder van de camper via het berichtencentrum.
 • Goboony int op een veilige manier de huursom. Dit bedrag wordt vastgehouden tot het moment dat jij de camper in handen hebt. Zo ben jij ervan verzekerd dat de eigenaar niet zomaar met jouw geld verdwijnt.
 • Goboony houdt de borgsom ook vast tijdens de boeking. Dit bedrag staat net als de huursom veilig op een derdenrekening. Aan het einde van de huur dient de verhuurder eventuele verrekeningen aan te geven bij Goboony. Als huurder kan je akkoord gaan met de afrekening of bezwaar indienen. Zo weet je zeker als huurder dat jouw borg veilig en eerlijk gebruikt wordt.
 • Goboony houdt jullie boeking goed in de gaten. Het bedrijf zorgt ervoor dat zowel de huurder als de verhuurder het contract goed naleeft. Op deze manier kan zowel de huurder als verhuurder eerlijk en duidelijk tot een huurovereenkomst komen.
 • Is er een onenigheid tussen de huurder en de verhuurder, dan zal Goboony tussen beide bemiddelen. Samen wordt er dan gekeken naar een redelijke oplossing.
 • Annuleert de verhuurder onverwacht de camper, dan zal Goboony samen met jou zoeken naar een vervangende camper. Op deze manier kan jij alsnog genieten van een leuke vakantie met een camper.

Een camper huren met Goboony is daarom ook een echte aanrader wanneer je graag op campervakantie wilt. Het platform zorgt namelijk voor een veilige en eerlijke manier om een overeenkomst te sluiten tussen huurder en verhuurder.


Goboony Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Goboony.

Bezoek Goboony

Schrijf een review