Glamping

Glamping

Stel je voor, de kinderen willen kamperen, maar je wilt helemaal niet terug naar de basics. Midden in de nacht naar een toiletgebouw of afwassen in een algemeen gebouw. De kinderen vinden het geweldig, maar je nekharen gaan bij de gedachten al overeind staan. Geen probleem, tegenwoordig kun je op kampeervakantie, zonder dat je inlevert op luxe. We hebben het hierbij over glamping, de steeds populairdere manier van camperen. Glamping is namelijk een samenvoeging van de woorden camping en glamoureus. Het leuke eraan is dat het helemaal in opkomst is en dat er steeds meer campings zijn die het aanbieden. Op deze manier kun je toch op kampeervakantie, op de leukste campings.

Wat is Glamping?

De afgelopen jaar is glamping steeds populairder geworden, maar wat is glamping precies? Bij glamping is het belangrijk dat comfort en gemak een belangrijke rol spelen in je kampeer ervaring. In de meeste gevallen heb je in je glamping tent namelijk luxe faciliteiten zoals eigen sanitair en een eigen keukentje. Dit bevind zich allemaal in je eigen tent. Daarnaast hebben de glamping tenten vrijwel altijd een bijzondere ligging, midden in de natuur. In je eigen tent is vrijwel alles aanwezig om een zorgeloze vakantie te hebben. Vergeet het opblazen van luchtbedden, maar slaap in een lekker opgemaakt bed na een dagje in de natuur. Een verblijf in een glamping accommodatie wordt vaak gezien als een echte beleving. Je hebt naast de gewone glampings ook erg luxe glampings. Er zijn namelijk ook al glampings aanwezig met luxe faciliteiten zoals bijvoorbeeld een vaatwasser, een open haard en zelfs een heuse gameroom. Het merendeel van de glampings in Nederland beschikt ook over een eigen toilet. Dit is ideaal wanneer je zelf minder mobiel bent, je op vakantie bent met kleine kinderen of wanneer je gewoon zelf graag je toilet in je eigen accommodatie wenst. 

De voordelen van Gamping 

Er zitten nog veel meer voordelen aan een vakantie in een glamping dan enkel de luxe die we al benoemd hebben. Glamping past namelijk exact binnen de wensen van de vakantieganger in deze tijd. Doordat de vakantie ook direct een exclusief en authentieke sfeer brengt, is het een echte beleving. Een aantal voordelen van Glamping zijn:

  1. Buitenleven: Wanneer je verblijft in een glamping tent, dan zit je met je accommodatie direct op een mooie plek in de natuur. Een basic kampeervakantie vindt vaak plaats met tenten en caravans op een zogenaamd veld. Met een glamping tent heb je een andere experience en heb je net dat stukje meer privé. Daarnaast ervaar je de luxe, maar wordt je toch wakker met je voeten in het gras. 
  2. Luxe kamperen: Kamperen zonder in te leveren op de luxe die je gewend bent. Geniet van alle faciliteiten voor een zorgeloze vakantie. 
  3. Bijzondere beleving: De glamping tent is al een beleving op zich, maar het gevoel van vrijheid in de buitenlucht geeft ook een extra gevoel van rust, terwijl je geniet van alle luxe die je ook in een vakantiehuisje hebt. 
  4. Tijdsbesparing: Wanneer je gewoon gaat kamperen, dan begint het echte werk pas echt bij aankomst op de camping. Je moet de tent opzetten, alles in de kasten zetten en ga zo maar door. Gelukkig is dit bij Glamping niet meer het geval. Bij aankomst staat alles al klaar voor je. Zelfs het bed is in de meeste gevallen al opgemaakt voor je. Het enige wat je nog moet doen is je tas uitpakken, heerlijk toch? 
  5. Gemak: Wanneer je kiest voor een verblijf op de glamping, dan reis je met veel meer gemak dan bij een normale kampeervakantie. Geen aanhanger of vouwwagen meer achter de auto, niet alles van huis meenemen voor je verblijf, maar alles staat al klaar voor jou in je verblijf. Dit scheelt ook een heleboel werk wanneer je weer thuis aankomt. Denk aan al het servies dat je hebt meegenomen en na de reis allemaal weer opnieuw moet afwassen of al het beddengoed dat door alle omstandigheden is gegaan. Ervaar dus het gemak bij vertrek en bij aankomst. 
  6. Een origineel verblijf: Wanneer je kiest voor een glamping vakantie, dan zul je direct merken dat je op een bijzondere locatie overnacht in een originele accommodatie. Maak samen herinneringen waar je nog jaren later over napraat. 
  7. Ruimte: Nu denk je waarschijnlijk, op een kampeerveld heb ik ook genoeg ruimte. Dat is ook zeker zo, maar dit is niet te vergelijken met Glamping. Met een glamping accommodatie sta je in de meeste gevallen op een plekje waar je genoeg ruimte hebt om je accommodatie heen wat alleen van jou is. Denk bijvoorbeeld aan een lekker terras helemaal voor jezelf. 

Welke vormen van glamping accommodaties zijn er? 

Wanneer we praten over glamping accommodaties, dan kunnen we denken aan een enorm aanbod in accommodatie types. De meest populaire accommodaties binnen de glamping zijn: safaritenten, boomhutten, Glamping on te road, lodges, lodgetenten, airlodges, tipi's, Tiny Houses, pipowagens, strandhuisjes, Yurts, wijnvaten, pods, domes, airstreams, natuurhuisjes en luxe stacaravans. Doordat glamping steeds populairder wordt zien we ook steeds meer nieuwe accommodaties tevoorschijn komen. Zoals je al ziet aan de unieke soorten accommodaties, is het mogelijk om op allerlei soorten manieren te genieten van een leuk en uniek verblijf tijdens je vakantie. In Europa kan het nog weleens verschillen wat je krijgt als je een glamping accommodatie huurt. In Engeland zie je bijvoorbeeld vaak dat een glamping als een soort bed and breakfast wordt neergezet bij bijvoorbeeld een boerderij. In Frankrijk kan je meestal genieten van een accommodatie midden in de natuur, waardoor er weinig faciliteiten om je verblijf heen zijn, het gaat vooral om rust en genieten van de natuur. Daarnaast heb je ook weer landen, waar de glamping op een heus vakantiepark staat, waardoor je aan één vakantie niet eens genoeg hebt om van alles gebruik te maken. Wat alle landen wel gemeen hebben is dat comfort bovenaan staat en je kunt genieten van een luxe verblijf terwijl je genieten van een kampeervakantie. Wordt wakker met je voeten in het gras terwijl je in de avond lekker televisie kijkt vanuit je luxe bed, ideaal toch? 

Tendi

Tendi voor luxe kamperen

Wanneer je houd van luxe, maar ook van kamperen, dan ben je bij Tendi reizen aan het juiste adres. Tendi biedt de reiziger namelijk complete tenten aan op mooie rustige en bijzondere campings in Europa. De campings staan vol

Lees verder »
De Parel Zeewolde

De Parel Zeewolde 

Zeewolde is een gezellige en leuke gemeente in de provincie Flevoland. Wanneer je denkt aan een vakantie in Nederland, dan komt Flevoland niet direct als eerste in je op. Jammer eigenlijk want Flevoland en vooral Zeewolde hee

Lees verder »