Steinerbos Belevenispark

Steinerbos Belevenispark reviews en korting

Een bezoek aan Belevenispark Steinerbos staat garant voor een onvergetelijke dag. Het park biedt namelijk alles aan om zowel jong als oud te vermaken. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een speelpark, een zwembad of een kinderboerderij, bij Belevenispark Steinerbos heb je het allemaal. Hierdoor hoeven de kinderen niet meer te kiezen uit een bepaald uitje, maar kunnen ze genieten van allerlei uitstapjes in één. Het unieke park heeft een grootte van maar liefst 33 hectare groot, wat neerkomt op 60 voetbalvelden oftewel 330.000 vierkante meter. We hoeven je vast niet uit te leggen dat de kinderen zich geen moment zullen vervelen tijdens hun bezoekje. 

Belevenispark Steinerbos ligt gevestigd in de Zuid-Limburgse plaats Stein en biedt een ruim scala aan activiteiten aan op het park. In het belevenispark kunnen de kinderen onder andere klimmen, klauteren, roeien en zwemmen. Toch is dit nog maar enkel een kleine greep uit de aangeboden activiteiten. Bij Steinerbos is er namelijk zoveel te beleven, dat je er in een dag nauwelijks aan toe komt. 

Belevenispark Steinerbos in Stein

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan Belevenispark Steinerbos in Stein, dan is er dus van alles te beleven. Het park is onderverdeeld in drie verschillende 'werelden'. Elke 'wereld' beschikt over zijn eigen activiteiten en mogelijkheden. De drie 'werelden' van Belevenispark Steinerbos zijn: 

Waterrijk

De naam van dit gebied geeft eigenlijk al aan wat je kunt verwachten. In Waterrijk kunnen de bezoekers namelijk een heerlijke duik nemen in het water. Dit gedeelte van het Steinerbos beschikt over zowel een binnenzwembad als een buitenzwembad. Tijdens het zwemplezier kun je gebruikmaken van lockers, zodat je jouw spulletjes veilig kunt opbergen. Tijdens de koudere dagen kun je dus gebruikmaken van het binnenzwembad, terwijl je tijdens mooi weer kunt genieten in het buitenbad. Het buitenbad beschikt over een glijbaan, waar zowel jong als oud vanaf kan roetsjen. Ook aan de allerkleinste is gedacht in Waterrijk. De kleinste kunnen namelijk spetteren in het peuterbad. Hebben de kinderen even genoeg gespetterd, dan kunnen ze lekker liggen op de relaxte ligweide rondom het buitenbad. Daarnaast kun je rondom het buitenzwembad ook tafeltennissen, springen op het springkussen, basketballen, beachvolleyballen of roeien in de roeivijver. In Waterrijk is dus voldoende te beleven voor jong en oud! 

 

Bosrijk

Het bosrijk geeft eigenlijk al weg dat de activiteiten plaatsvinden in het bosrijke gebied van het Steinerbos. In dit gedeelte van het Belevenispark kunnen de kinderen genieten van de allerleukste activiteiten. Dit gedeelte biedt de meeste activiteiten aan van het gehele belevenispark. In dit gedeelte kunnen de kinderen letterlijk al hun energie kwijt. In Bosrijk kunnen de kinderen spelen in de speelweide en in het speelkasteel. Daarnaast kunnen kinderen in dit gebied springen op de trampolines, skelteren op de skelterbaan, tokkelen op de tokkelbaan, rijden met de minicars of minishuttles of avonturen beleven op de Hopperbaan. Alsof dat nog niet genoeg is kunnen jong en oud in dit gebied genieten van de Steinerbos Express, een kinderboerderij, een natuurspeeltuin, een volière en een gedeelte waar je hutten kunt bouwen. 

Ben je even toe aan rust na al het speelplezier, geen probleem! In Bosrijk kun je genieten van een gezellig horecagedeelte met terras. Daarnaast beschikt dit gedeelte ook over een gezellige brasserie. Hierdoor kun je tot rust komen onder het genot van een lekker hapje en drankje. 

Het blotevoetenpad 

In het Bosrijk kunnen jong en oud ook genieten van het welbekende blotevoetenpad. Het blotevoetenpad is meer als 600 meter lang en is ideaal om je voetzolen eens goed te verwennen. Op je blote voeten maken je voeten kennis van verschillende ondergronden. Denk hierbij aan ondergronden zoals water, modder, zand, dennenappels, bospad, gras en nog veel meer. Tijdens een wandeling over het blotevoetenpad worden je zintuigen geprikkeld. Je voeten komen in contact met hard en zacht, glad en stroef, net als nat en droog. Hierdoor was op blote voeten lopen nog nooit zo leuk. 

Het blotevoetenpad in het Steinerbos is aangelegd in het midden van de natuur en is gevestigd in het prachtige speelbos van Bosrijk. Een bezoek aan het blotevoetenpad zorgt ervoor dat je voeten genieten van de heerlijke natuur, maar ook dat je lichaam geniet van de gezonde buitenlucht. Wanneer je een bezoek brengt aan het blotevoetenpark, dan is het belangrijk om een handdoek mee te nemen. Op deze manier kan je na de wandeling je voeten afspoelen en drogen in de voetenwasplaats. Het leukste is dat het blotevoetenpark geopend is tijdens elk seizoen. Hierdoor kun je elk seizoen een andere ervaring opdoen tijdens je wandeling. 

Binnenrijk 

Ook tijdens de minder mooie dagen kunnen de kinderen klimmen en klauteren in het gebied. In Binnenrijk kunnen de kinderen namelijk klauteren in de gezellige binnenspeeltuin. Deze binnenspeeltuin is daarnaast ook voorzien van een horecagedeelte. Hierdoor kunnen de ouders genieten van een lekker hapje en drankje, terwijl de kinderen klauteren op de speeltoestellen. 


Steinerbos Belevenispark Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Steinerbos Belevenispark.

Bezoek Steinerbos Belevenispark

Schrijf een review