Thomas Cook

Thomas Cook is weer terug van weggeweest, en hoe! Er is namelijk wel wat veranderd vergeleken met het verleden. Thomas Cook is namelijk nu een volledig online reisbureau geworden met vele prachtige vakanties. Met de sterk veranderde wereld gaat het vernieuwde reisbureau wereldwijd helemaal digitaal. Je kunt je vakantie dan ook heel eenvoudig samenstellen online volgens het aloude Thomas Cook concept met vele unieke bestemmingen. Ze zijn daarbij aangesloten bij de diverse garantiefondsen, dus hier hoef je je niet druk over te maken. Het enige waar je je druk over moet maken is welke bestemming nu het leukste zal zijn!

Herstart over een andere boeg

Voor degene die het een beetje bijgehouden hebben, Thomas Cook is natuurlijk in 2019 failliet gegaan. Hierbij zijn merken in Nederland zoals een Neckerman en Vrij uit verdwenen. Meteen na het faillissement waren er al plannen voor een doorstart, alleen het hoe en waarom was nog een discussiepunt. Inmiddels is Thomas Cook in Europa langzamerhand weer aan het opstarten, alleen dan puur als online reisbureau. Waar ze in het verleden vele reisbureau's in de winkelstraten hadden, veel eigen vervoer en ook vele hotels en appartement is dit nu veranderd. Het aanbod echter is daarbij onverminderd groot gebleven, want dat zal je ook zien als je op zoek gaat naar een bestemming. De topbestemmingen in Europa, maar ook buiten Europa zijn langzamerhand weer allemaal te vinden, en dit voor heerlijk scherpe prijzen. Een TUI en een Sunweb zullen hier dan ook goed naar gaan kijken, want ze gaan bij Thomas Cook er meteen lekker vol in. Vroegboekkorting acties, last minute en unieke kansjes zijn namelijk allemaal aanwezig en op praktisch elke bestemming te gebruiken.

Online alleen dan beter

Natuurlijk heeft elke reisorganisatie tegenwoordig wel een goed functionerende website, en ook andere (online) reisbureaus zijn hier actief mee bezig. Denk hierbij aan een Prijsvrij en een D-reizen die hierbij de directe concurrenten zijn van Thomas Cook. De grote vraag is dan ook waarin Thomas Cook zich gaat onderscheiden van de andere reisbureaus. Voor nu zien we namelijk niet meteen grote verschillen op 1 ding na. Waarbij veel reisaanbieders zich vooral focussen op de goedkoopste prijs en ook nog steeds op samengestelde reizen, ook wel pakketreizen genoemd willen ze het bij Thomas Cook anders aanpakken. Natuurlijk vergelijken ze hier ook op prijs, kwaliteit, waardering van de klanten etc. Het grote verschil is echter dat de vakanties hier niet standaard compleet zijn gemaakt. Bij vele bestemmingen kies je namelijk voor het hotel en de vlucht er naartoe. De rest mag je daarna lekker zelf samenstellen. Denk hierbij aan transfer, extra activiteiten, type kamer en ook of eten & drinken er al dan wel niet bij in moeten zitten. Ik hoor je denken dat is toch bij de meeste reisaanbieders hetzelfde. In zekere zin klopt dit wel, alleen bij veel reisaanbieders kan je het lang niet bij iedere bestemming samenstellen, en ben je soms verplicht om bijvoorbeeld half pension af te nemen. Bij Thomas Cook is dit echter altijd een optie, waardoor jij echt een maatwerk vakantie kan samenstellen.

Hierbij blijft ook de prijs een centrale rol spelen. Ze durven zelfs te zeggen dat ze de goedkoopste aanbieder zijn en matchen op de beste prijs. Daarbij bent u ook verzekerd van de diverse garantiefondsen waar Thomas Cook zich bij aangesloten heeft, zodat u eenvoudig uw bestemming ruim van tevoren kunt boeken en niet bang hoeft te zijn dat er iets tussendoor gebeurd met de reisorganisatie zelf. Daarbij hanteren ze ook bij Thomas Cook een actief Corona beleid en flexibel omboekingsgarantie zodat u hier ook een stukje extra zekerheid heeft. Voor de volledige garanties en voorwaarden verwijzen we je door naar de website van Thomas Cook zelf.

Bestemmingen via Thomas Cook

Omdat ze koud gestart zijn als vernieuwd online reisbureau is het aantal bestemmingen op dit moment in een rap tempo aan het toenemen. Op het moment van schrijven kan je praktisch naar elk vakantieland wel een vakantie boeken en zijn de topbestemmingen al beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar een vakantie in het Middellands zeegebied zoals Spanje, Griekenland Italiƫ, Turkije of Egypte. Ze staan online en voor lekker scherpe prijzen. Daarnaast zijn de verre vakantiebestemmingen ook al steeds meer beschikbaar. Hierbij kan je kiezen voor te gekke rondreizen, heerlijke zonbestemmingen en avontuurlijke reizen.


Thomas Cook Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Thomas Cook.

Bezoek Thomas Cook

Schrijf een review