wintersportvakantie

Wintersportvakantie aanbieders

Tegenwoordig zijn niet enkel de zonvakanties nog erg populair onder onze landgenoten, een wintersportvakanties is namelijk bijna net zo populair. Niet iedereen moet aan wintersportreizen denken omdat ze direct denken aan de kou van de sneeuw, toch hebben skivakanties veel meer te bieden dan enkel koude sneeuwtochten. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat er jaarlijks duizenden mensen een wintersport boeken zodat ze kunnen genieten van een heerlijke skivakantie. Wanneer je geniet van een leuke wintersportvakantie, dan zal je merken dat het niet eens zo koud was als het vooraf leek. Je bent namelijk de gehele vakantie actief bezig en boven op de bergen kan je in de meeste gevallen nog genieten van een lekker zonnetje. 

Vind een leuke wintersportvakantie

De meest populaire landen voor een wintersportvakantie zijn Oostenrijk en Frankrijk. Toch zijn dit niet de enige landen die mooie bestemmingen bieden voor een leuke vakantie. Je kunt namelijk in de Alpen van Duitsland, in Zwitserland en in Italië ook genieten van de leukste vakanties tijdens de wintersport. Ben je op zoek naar een wat onbekendere bestemming zodat je minder landgenoten tegenkomt? Dan zijn landen zoals Noorwegen, Zweden, Finland en Tsjechië een echte aanrader. Wanneer je geniet in één van de voorgaand besproken landen, dan kan je ervoor kiezen om met de auto, het vliegtuig of met de bus te gaan. Eenmaal aangekomen kan je genieten van de meest prachtige afdalingen en de leukste pistes. Natuurlijk gaat het niet alleen om het dagleven wanneer we denken aan wintersport. De Apres ski is voor veel vakantiegangers ook een erg belangrijk aspect van de wintersport. Wanneer je wilt gaan voor een levendige Apres ski, dan is het aan te raden om te kiezen voor een populair skigebied onder de toeristen. 

Vergelijk wintersport vakantie aanbieders 

Een wintersport is meestal een duurdere vakantie dan wanneer je kiest voor een zonvakantie. Dit komt meestal mede door de skipassen en eventuele skilessen. Toch kan het heel erg veel verschillen per land en per reisaanbieder hoe duur je wintersportvakantie gaat kosten. Voor de goedkoopste vakanties kun je bijvoorbeeld het beste naar Winterberg in Duitsland gaan, terwijl je voor een wat duurdere vakantie in Zwitserland moet zijn. Soms kan een land een verschil maken van wel 1000 euro per persoon. Dit is natuurlijk een erg hoog bedrag wanneer je met het gehele gezin op vakantie gaat. Het is daarom ook echt aan te raden om vooraf goed te vergelijken. Vind online skivakanties op het internet, waardoor je gemakkelijk een overzicht hebt van de prijzen. Natuurlijk kun je een wintersportvakantie zo duur maken als je zelf wilt. Ga je bijvoorbeeld elke dag uit eten of kook je elke dag zelf? Toch zal je al snel merken dat de minder populaire bestemmingen een stuk goedkoper zijn. Dit merk je al snel terug in de kosten van een skipas, de materiaalhuur, maar ook in de kosten van je verblijf. 

Genieten van een goedkope wintersport

 

Zoals we al aangaven kun je jouw wintersport zo duur maken als je zelf wilt. Wij hebben ook wat tips voor je zodat je een beetje extra kunt besparen voor je wintersportvakantie. Op deze manier kun je ook met een kleine beurs genieten van een fijne vakantie in de sneeuw. De belangrijkste tip is om een skipas te kopen die bij jou past. Wil je bijvoorbeeld bij wat slechter weer niet de berg op? Dan kan een weekpas soms niet voordelig uitpakken. In dit geval kun je beter voor een dagpas kiezen. Ben je een beginnende skiër? Kies dan niet voor een skipas waarbij je alle pistes mag betreden, als beginnend skiër ben je onnodig duur uit. Een andere tip is om op wintersport te gaan buiten het hoogseizoen. De schoolvakanties zijn namelijk een stuk duurder dan wanneer je op vakantie gaat buiten de schoolvakantie om. Het leuke aan een wintersport buiten het hoogseizoen is ook dat je soms nog een leuke closing party kan meepakken. 

Snowtrex (Wintertrex)

Snowtrex Wintersportvakanties informatie en reviews

Het bedrijf achter Snowtrex Winterportvakanties is het bedrijf TravelTrex GmbH. Het bedrijf is in 1999 opgericht in het Duitse Keulen en is gespecialiseerd in de directe verkoop van wintersportvaka

Lees verder »