Kampeervakanties

Heerlijk naar de camping. Tegenwoordig weer populairder dan ooit, een kampeervakantie. Met de tent, caravan of vouwwagen op naar de camping is wat veel Nederlanders ook dit jaar weer doen. Lekker op eigen gelegenheid erop uit gaan met de eigen auto. Op vakantie in Nederland of wat verder in Europa. Er zitten namelijk vele voordelen aan op kampeervakantie gaan. Afhankelijk van de regio waar u naartoe op vakantie wilt gaan, kunt vanaf April t/m september op de meeste plekken in Europa wel heerlijk verblijven. Zeker in het Middellands zeegebied zijn de temperaturen hier prima voor geschikt. Boek nu uw vakantie via een van onderstaande aanbieders en geniet van uw welverdiende kampeervakantie.

Koko Holidays

Koko Holidays - Verhuur van luxe ingerichte bungalowtenten, stacaravans en lodgetenten, Koko Holidays is bij uitstek de specialist in verhuur van luxe ingerichte bungalowtenten en stacaravans.Lees verder »
Gustocamp

Gustocamp - Campings in Italië en Oostenrijk, de smaak van luxe kamperen!Lees verder »
Jetcamp

JetCamp.com | Zoek & vergelijk meer dan 21.963 campings in Europa. Op zoek voor je volgende campingvakantie? Ontdek onze campings in Europa. Meer dan 20.000 campings | JetCamp.comLees verder »

Kampeervakantie Nederland

Een kampeervakantie in Nederland vraagt wel wat meer planning buiten de zomermaanden om. Het mooie daarbij van kamperen met een eigen tent, caravan of vouwwagen is ook dat u bijna overal terecht kunt. Daarbij zijn er vele campings te vinden in Europa waardoor u een grote keuze heeft. Of u nu lekker rustig op een boerencamping wilt verblijven, midden in een prachtig bos of juist aan een strand. Alles is bijna wel mogelijk. Daarbij kunt u vaak kiezen bij de diverse kampeervakanties voor een midweek, weekendje weg of een langere periode in de zomerperiode. Heeft u trouwens zelf geen tent, caravan of vouwwagen en wilt u toch naar de camping op vakantie? Vele campings hebben ook diverse huurobjecten zoals bungalowtenten, stacaravans of vakantiehuisjes beschikbaar. Hierdoor kunt u heerlijk genieten van een kampeervakantie alleen met een stuk minder bagage.

Kampeervakantie Frankrijk

Wie is er nu niet op kampeervakantie in Frankrijk geweest? Na Nederland is Frankrijk veruit het populairste land onder kampeerders. U vind hier dan ook vele mooie campings terug verspreid over het hele land. Als u  wat minder ver wilt rijden dan is rond Bretagne of Normandië het prima verblijven en zeker in de zomermaanden langs het strand zo'n 30 graden. Wat verder zuiderlijker aan de kust bij Bordeaux bent u wat meer gegarandeerd van zomerse termperaturen en een prachtige Atlantische kust en de wijnstreken waar Frankrijk mee bekend is. Het populairste gebied in Frankrijk onder de zomerse toeristen is natuurlijk toch het Middellands zeegebied. Tevens maakt u hier natuurlijk ook wel de meeste kilometers mee, daarom is een overnachting onderweg in een van de vele motels dan wel een aanrader. Een kampeervakantie aan de Franse costa is kiezen voor een heerlijke Middellands zeeklimaat, vele activeiten en echt een lekker zon, zee en strand vakantie vanaf de camping.

Actieve kampeervakantie

Er zijn natuurlijk vele soorten kampeervakanties te boeken. In de zomervakantie is de zon, zee en strand variant het meest populair, maar een actieve vakantie wint ook steeds meer aan populairiteit. Denk hierbij aan fietsvakanties, wandelvakanties en het excursies omheen geplant. Het doel van een actieve vakantie is vaak om optimaal van je omgeving te genieten overdag en aan het einde van de middag weer terug op je stekkie te zijn en tot rust te komen. Genieten en toch actief bezig zijn is ook zeker een aanrader. U kunt uw vakantie natuurlijk zo actief maken als u zelf wilt. Denk hierbij aan rustdagen tussendoor en vooral ook geniet dagen. Een populair gebied voor actieve vakanties is toch wel de Belgische Ardennen, maar ook Oostenrijk, het zuiden van Duitsland en de Franse Alpen zijn populair. Met bovenstaande reisorganisaties kunt u een complete actieve vakantie boeken, of u kunt natuurlijk uw eigen vakantie samenstellen.

Met de tent

Heerlijk met je tent op vakantie gaan is voor veel mensen echt vakantie vieren. Het is tegenwoordig ook vaak niet meer zo spannend vergeleken met pakweg 25 jaar geleden. De tenten van tegenwoordig zijn eenvoudig en compact te vervoeren, makkelijk op te zetten en ook schoon te houden. Afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap en je auto hoef je vaak geen grote aanhangwagen mee te zeulen als je op kampweervakantie gaat. Tenzij je natuurlijk luxe stoelen, de fiets en een grote gardarobe mee wilt nemen. Een kampeervakantie met de tent is toch wel iets bijzonders. Of het nu mooi weer is of het regent, de vakantie met de tent is iets onvergetelijks. Wij zien tegenwoordig wel dat de vouwwagen en de caravan steeds populairder word, maar met de tent op vakantie gaan is zeker nog een aanrader. De campings hebben hiervoor ook mooie ruime plekken beschikbaar en zeker op de 4- en 5- sterren campings ben je van alle gemakken voorzien.