Luggo

Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig, dan komt er een heleboel op je af. Je moet namelijk op tijd op de luchthaven zijn zodat jij je reis kan beginnen. De stress van de vliegreis begint vaak al bij het inchecken van de bagage. De laatste tijd hoor je steeds vaker over de urenlange rijen en chaos op de luchthavens bij de incheckbalie. Wanneer je vlucht bijvoorbeeld erg vroeg is, dan heb je geen zin om urenlang van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Gelukkig hoeven we ons hier helemaal niet meer druk om te maken. Luggo biedt namelijk een geheel nieuwe toekomst aan binnen het reizen.

Wat is Luggo precies?

Luggo is een Amsterdamse software startup die de incheckbalie verplaatst naar je voordeur. Een koerier van Fedex haalt de bagage op van de reiziger aan huis. De koerier controleert direct bij je voordeur je bagage in en brengt het voor jou naar Schiphol. Op die manier hoef jij je helemaal niet meer te bekommeren over je eigen koffer. Je kunt hierdoor de gehele incheckbalie skippen, waardoor je erg veel tijd en stress bespaard. Tijdens het ophalen van je bagage wordt je koffer namelijk direct aangemeld in de systemen van de luchtvaartmaatschappij. Hierdoor kan je als gast direct de incheckbalie overslaan. Je koffers worden direct bij aankomst op de bagageband gelegd, waarna de eigenaar van de bagage een appje krijgt. Dit komt doordat het systeem van Luggo direct communiceert met het systeem van de luchtvaartmaatschappij.

Gebruikmaken van de Luggo service

Wanneer je gebruikmaakt van de service van Luggo, dan wordt je aangeboden bagage aangeboden in stappen.

 1. Kies een ophaalmoment die het beste bij jou past. Op deze manier kan jij op een zelf uitgekozen tijdstip jouw bagage aanbieden aan de koerier. Je kan jouw gewenste dag en tijd invullen tijdens het boeken van de service.

 2. Je bagage wordt opgehaald en ingecheckt door Luggo. De medewerker van Luggo controleert jouw reisdocumenten en verzegelt hierna je bagage. De Luggo agent weegt je koffer en checkt hem in bij jouw luchtvaartmaatschappij.

 3. Je bagage wordt getransporteerd naar het vliegveld. Waarna het getransporteerd is, wordt het ingeladen in het ruim van het vliegtuig. Je krijgt als klant een berichtje wanneer jouw bagage in het vliegtuig wordt geladen. Hierdoor kan jij jouw bagage tot het laatste moment volgen.

 4. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is jouw bagage ophalen bij de bagageband op je aankomstplek. Wanneer het vliegtuig land, kan jij jouw bagage ophalen op de bagageband van de luchtvaartmaatschappij.

 

Maak een Luggo account aan voor extra voordelen

Een account aanmaken bij Luggo is gemakkelijk en snel geregeld. Wanneer je een account aanmaakt, dan kan je genieten van allerlei voordelen voor de aangeboden service. Wanneer je een account hebt kan je in controle blijven over je bagage tot aan de eindbestemming. Je kunt je boeking via je mobiel regelen door middel van de app. In de app kan je digitale bagagelabels vinden zodat jij gemakkelijk jouw koffers kan labelen. Wil je toch nog iets aanpassen, dan kan je in jouw account je boeking gratis aanpassen en bewerken.

Welke luchtvaartmaatschappijen werken met Luggo?

Sinds een aantal maanden werkt het bedrijf samen met zowel Corendon als Transavia. Wanneer je bij één van deze luchtvaartmaatschappijen boekt, dan kan je gebruikmaken van de service van Luggo. Wanneer je gebruik wilt maken van Luggo, dan kan je dit doen via het boekingssysteem van Luggo, maar ook via de Corendon of Transavia. De service heeft geen vaste prijs doordat het ook afhankelijk is van de afstand van Schiphol. Toch wil Luggo ervoor zorgen dat de kosten beperkt blijven zodat je vanuit alle hoeken van Nederland kan genieten van de service. Hoe meer koffers je laat vervoeren, hoe scherper je prijs wordt.

Een veilige manier van het vervoeren van je bagage

Wanneer je kiest voor de bagage service van Luggo, dan ben je ervan verzekerd dat je geniet van een extra bescherming. Elke bagage die meegenomen wordt door Luggo, wordt namelijk voorzien van een biologische afbreekbare verzegeling. De verzegeling wordt verbroken wanneer de bagage geopend wordt. Op deze manier zorgt Luggo ervoor dat niemand ongemerkt toegang heeft tot jouw bagage. Daarnaast wordt de bagage voorzien van een unieke securitycode zodat elk bagagestuk uitgesloten is van manipulatie. Hierdoor is de bagage gemakkelijk te traceren door de eigenaar en Luggo. Naast deze twee voordelen voldoen de Luggo Agents ook aan strikte veiligheidseisen. De medewerkers zijn allemaal voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag. Hierdoor kunnen de medewerkers op een veilige manier de bagage aan de deur inchecken.

De voordelen van Luggo

Luggo wordt elke dag populairder onder de vakantieganger. Dit is natuurlijk niet voor niks, de aanbieder biedt namelijk voor allerlei voordelen waardoor jij kan genieten van een zorgeloze reis:

 • Je kan als reiziger zorgeloos reizen doordat je kan reizen zonder bagage. Geen gesjouw en gedoe bij de incheckbalies, maar direct ontspannend genieten aan je reis
 • Je hebt helemaal geen omkijken meer naar je bagage. Voordat jij aan je reis begint, is je bagage al ingecheckt en onderweg naar de luchtvaartmaatschappij.
 • Door gebruik te maken van Luggo kan je slimmer reizen. Zonder te reizen met bagage kan je namelijk flexibeler en milieuvriendelijker reizen door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Met veel bagage is reizen via het openbaar vervoer niet altijd even comfortabel.
 • Je kan als reiziger de lange wachtrijen bij de bagagebalie overslaan. Hierdoor kan jij je reis ontspannend beginnen door bijvoorbeeld een kop koffie te drinken op de luchthaven of door nog even te shoppen in de leuke winkels van Schiphol.

Gebruikmaken van Luggo Premium

Wanneer je gebruik wilt maken van nog meer services van Luggo, dan is het Luggo Premium membership een echte aanrader. Je betaalt als gebruiker een bedrag van € 25,00 per jaar, waarna je gebruik kan maken van allerlei voordelen. Sowieso maak je gebruik van alle voordelen van Luggo Basic, maar daarboven op komen nog allerlei andere voordelen zoals:

 • 10% korting op alle boekingen bij Luggo
 • 10% korting op het eerste jaar van Schiphol Privium Plus
 • Exclusieve kortingen tot 50% in de Luggo shop
 • Wisselende lifestyle aanbiedingen van samenwerkende partners, het gehele jaar door
 • Een leuk spaarprogramma waarvan je kan profiteren

Een ander leuk extraatje zijn de Luggo Coins. Wanneer je gebruikmaakt van een partner deal, dan spaar je automatisch mee voor de Luggo Coins. Deze worden automatisch toegevoegd aan je wallet. Elke deal heeft zijn eigen aantal aan Luggo Coins die je kan verdienen. De Coins kan je gebruiken om te besparen op je boekingen of op producten in de Luggo shop. Op deze manier kan jij allerlei leuke voordelen behalen uit je Luggo Premium membership.


Luggo Reviews

  ophalen bagage vorig jaar mei

  door omstandigheden moest het ophaaladres gewijzigd worden daar de vluchttijden op laatste moment veranderde. dit was geen enkel probleem. ipv thuis werden ze netjes op de afgeproken tijd bij vandervalk Schiphol opgehaald. keurige afhandeling vriendelijk personeel
  chapeau

  Sterke punten
  correct dienstverlening

  Zwakke punten
  geen

  Gemakkelijk , 5 sterren!

  Onze bagage werd op tijd opgehaald, en is perfect behandeld, wij zagen het in Heraklion op de bagageband terug. Voor ons voor herhaling vatbaar

  Sterke punten
  Correcte en perfecte afhandeling

Bezoek Luggo

Schrijf een review