sailing2gether

Sailing2gether informatie en beoordelingen

In 2009 heeft Holland Sail het initiatief Saling2gether opgericht. Het initiatief is opgericht door meer dan 20 eigenaren van prachtige traditionele zeilschepen. De eigenaren van de zeilschepen vonden namelijk dat er verandering moest komen. Ze wilde allemaal graag een eigen bedrijf hebben in plaats van voor een boekingsbureau te varen. Om dit te realiseren hebben ze gezamenlijk de coöperatie Holland Sail opgezet. Het bedrijf wil door middel van Sailing2gether de vakantievierders de optie bieden om een geheel zeilschip te huren. Op deze manier kan jij samen met je reisgezelschap ervoor kiezen om een leuke vakantie te vieren in een besloten omgeving. Daarnaast kan je via de aanbieder ook enkel een bed of een hut huren. Op deze manier kan je vakantie vieren met een gevarieerd reisgezelschap op het IJsselmeer of de Waddenzee.

Een vakantie via Sailing2gether

Wanneer je op vakantie wilt via Sailing2gether, dan hoef je niet per se zeilervaring te hebben. Tijdens de zeiltochten zijn er altijd een schipper en maat aan boord. Zij geven de gasten allerlei aanwijzingen waardoor iedereen in de mogelijkheid is om mee te helpen met het zeilen. Erg interessant ook voor kinderen, zij krijgen namelijk ook de mogelijkheid om te helpen tijdens het zeilen. Je hebt als gast dus helemaal geen ervaring nodig qua zeilen om deel te nemen aan een zeilvakantie. De bemanning aan boord beschikken allemaal over de juiste diploma’s en ervaring om een leuk verblijf te bieden aan de gasten. Wil je liever niet zeilen, maar op andere manieren helpen? Dan kan je ook helpen bij bijvoorbeeld kleine huishoudelijke activiteiten aan boord. Op deze manier ben jij een onderdeel van het reilen en zeilen tijdens je vakantie. De meezeilreizen zijn geschikt voor iedereen die geniet van een vakantie op het water. Zo kan je bijvoorbeeld op vakantie als gezinnen met kinderen, alleenstaande ouders, vrienden, stellen of singles. Wanneer je op zeilvakantie gaat met kinderen, dan kunnen de kinderen genieten van de leukste avonturen. Aan boord mogen de kinderen namelijk de matroos en schipper helpen met allerlei zaken. Daarnaast zijn er op de Waddeneilanden en havensteden allerlei leuke spelletjes te spelen waardoor de kinderen de grootste pret hebben. Een leuk pluspunt is de matrozen en schippers een ruime ervaring hebben in het omgaan met kinderen. Hierdoor zullen de kinderen een geweldige ervaring hebben tijdens de zeiltocht.

Waarom een vakantie via Sailing2gether?

De zeilreizen van Sailing2gether zijn erg populair onder de liefhebbers van zeilvakanties. De reizen van de aanbieder worden aangeboden op het IJsselmeer en over de Waddenzee. Een leuk voordeel tijdens het boeken is dat je geen reserveringskosten hoeft te betalen. Komt een betaling überhaupt even niet zo lekker uit? Kies dan voor betalen in termijnen. Op deze manier is het voor vrijwel iedereen mogelijk om te genieten van een heerlijke watervakantie. Op de website van de aanbieder vind je een ruim reisaanbod terug voor diverse groepsgroottes. Je kan hierbij kiezen uit een weekeindje, een midweek of een week. Wanneer je kiest voor een vakantie van Sailing2gether, dan kan je kiezen uit twee verschillende afvaarthavens. De havens waarvan gebruik worden gemaakt liggen gevestigd in Harlingen en Enkhuizen. De sterke punten van het bedrijf zijn dat je verzekerd bent van een ervaren bemanning en kwaliteitsschepen. De aanbieder heeft inmiddels een ruime ervaring waardoor je verzekerd bent van de specialistische kennis van de reisleiders.

Aansluiten bij een groepsreis

Wil jij graag op een zeilvakantie, maar heb je niemand in jouw omgeving die dit ook leuk vind? Geen enkel probleem! Je kan bij Sailing2gether namelijk ook deelnemen aan leuke groepsreizen. Op deze manier kan jij alleen maar een bed of een hut boeken en vaar je mee met andere vakantievierders. Doordat je tijdens de reizen gezamenlijk actief bent met onder andere zeilen hijsen en droogvallen leer je de andere vakantievierder goed kennen. Op deze manier hoef je er als alleen reiziger ook niet bang voor te zijn dat je geen interactie hebt met de andere vakantievierders. Tijdens de vakanties heb je alle mogelijkheden om de Waddeneilanden te ontdekken of gewoon lekker aan het dek te genieten van de zon. De vakantie biedt genoeg vrije tijd waardoor je jezelf ook kan terugtrekken in de hut om bijvoorbeeld een boek te lezen. Wanneer je op vakantie bent naar een vakantie voor alleengaande, dan kan je dit gemakkelijk aanvinken op de website. Op deze manier ben jij ervan verzekerd dat je niet met gezinnen op vakantie gaat. Wil je wel tussen de gezinnen op vakantie, dan kan je een standaard reis zoeken op de website.

Eten en drinken tijdens de reis

De vakanties van Sailing2gether worden in de meeste gevallen aangeboden op basis van volpension. De vrijdagavondtochten en de weekendtochten worden niet aangeboden op basis van volpension. Wanneer je gebruikmaakt van een reis met volpension, dan kan je het volgende verwachten:

  • Ontbijt met verschillende soorten brood, zoet beleg, kaas en vleeswaren met koffie en thee faciliteiten.
  • De lunch staat gelijk aan het ontbijt tijdens de reis. De lunch wordt aangevuld met melk en een lekkere extra zoals soep of een salade. Daarnaast is er aan boord altijd fruit aanwezig en word er tussendoor voor allerlei lekkers gezorgd.
  • Het diner wordt geserveerd op basis van een 2 gangen warme maaltijd.

 

Wanneer je allergieën of dieetwensen hebt, dan dien je dit alvorens aan te geven tijdens de boeking. Op deze manier zal de kok van de catering zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen. Het gratis drinken aan boord is beperkt tot koffie, thee en kraanwater. Wanneer je wilt genieten van overige dranken zoals frisdrank, een biertje of wijn, dan kan je dit aan boord kopen bij de schipper. Het is niet toegestaan om zelf drinken mee aan boord te nemen.

Een voorovernachting via Saling2gether

Wanneer je bijvoorbeeld in Maastricht woont en dient op te stappen in Harlingen, dan kan een voorovernachting erg prettig zijn. Tijdens het boeken kan je de optie voorovernachting aanvinken waardoor jij in de avond van tevoren al plaats mag nemen aan boord om op het schip te slapen. In de ochtend voor vertrek kan je genieten van een lekker ontbijt. Wanneer de andere gasten ook zijn aangekomen, zal het schip van wal vertrekken. Voor een kleine meerprijs kan je hierbij ervoor zorgen dat je reis lekker relax begint.


sailing2gether Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over sailing2gether.

Bezoek sailing2gether

Schrijf een review