Flixbus

Flixbus

Flixbus is een busmaatschappij met één missie: Het groener maken van Europa. De busmaatschappij wil dat steeds minder mensen voor het vliegtuig kiezen, maar juist meer voor een busreis. Wanneer je met de bus wil reizen ben je daarom bij Flixbus aan het juiste adres. Bij Flixbus kun je voor een scherp tarief reizen door vrijwel heel Europa. Wanneer je kiest voor Flixbus dan kun je kiezen uit meer dan 3.000 reisbestemmingen door heel Europa. 

Wanneer je kiest voor een reis met Flixbus, dan ben je ervan verzekerd dat je reist met de modernste bussen. De bussen zijn namelijk voorzien van veel beenruimte en je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van wifi in de bus. Doordat er ook nog eens altijd plek is voor alle reizigers, was een reis plannen nog nooit zo gemakkelijk. Het boekingssysteem van Flixbus is met zorg ontwikkeld waardoor het kopen van een buskaart nog nooit zo gemakkelijk is geweest. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de app te downloaden zodat je jouw ticket altijd bij de hand hebt. Alsof dat nog niet genoeg is staat de app ook vol met allerlei exclusieve aanbiedingen. 

Busreizen binnen Nederland 

Bij Flixbus kun je niet alleen reizen door het buitenland. De busmaatschappij is namelijk ook de eerste internationale busmaatschappij wat reist binnen Nederland. Het leukste is dat ze een heel erg goed alternatief zijn voor de trein binnen Nederland. In veel gevallen is Flixbus zelfs goedkoper dan een treinreis en op sommige trajecten winnen ze het ook op de snelheid van de reis. Hierdoor kun je met de bus gemakkelijk reizen naar steden in Nederland zoals Groningen, Nijmegen en Rotterdam. 

Busreizen in Europa

Bij Flixbus kun je niet alleen reizen naar de leukste bestemmingen in Nederland, maar uiteraard ook in Europa. De bestemmingen lopen erg uiteen van de grootste hoofdsteden tot aan kleine bekende plekken in Europese landen. Het maakt niet uit of je naar Parijs, Berlijn of naar Sarajevo wilt, er staat altijd een bus klaar die rijdt naar jouw bestemming. 

De busmaatschappij Flixbus is in 2013 begonnen met het aanbieden van reizen op de Duitse markt. Sinds de opkomst op de Duitse markt is het bedrijf steeds grootser gegaan. Inmiddels verzorgt de busmaatschappij busreizen naar meer dan 3.000 bestemmingen. Flixbus verzorgt dagelijks meer dan 400.000 ritten aan, welke populair zijn onder de reizigers. Het bedrijf beschikt om dit te realiseren over een flink aantal buspartners en meer dan 1000 werknemers. Doordat Flixbus samen is gegaan met de concurrent 'Meinfernbus' , is de busmaatschappij inmiddels ontwikkelt tot de grootste marktleider in de Duitse busmarkt. Inmiddels verzorgt het bedrijf busreizen in 35 landen. 

Goedkope busreizen voor elke reiziger

Bij Flixbus vinden ze het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te reizen binnen Europa. Daarom is Flixbus het betaalbare alternatief voor een vliegreis of een eigen autoreis. De bus is niet enkel goedkoper dan een vliegreis, maar ook een stuk duurzamer. Doordat de busreizen van Flixbus bestemd zijn voor elke portemonnee, is het voor iedereen mogelijk om een leuk uitstapje te plannen over de grens. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekendje Brussel of een bezoek aan de kerstmarkt van Keulen? Binnen het skiseizoen biedt Flixbus ook busreizen aan die speciaal bestemd zijn voor de wintersporters. De bus vertrekt in de nacht richting de Alpen, waardoor je in de ochtend al met je ski's op de piste staat. 

Relaxed van A naar B

Bij Flixbus staat uitstekende service voorop. Je kunt als reiziger namelijk lekker relaxed reizen van A naar B. Dit komt mede door de uitvoerige informatie die je kunt vinden op de website van Flixbus en door de aanwezigheid van de medewerkers bij vrijwel elke bushalte.  De uitgebreide informatie op de website zorgt ervoor dat jij gemakkelijk een busreis kunt plannen en zonder zorgen de bus op kan stappen. Je bent namelijk voorzien van alle belangrijke informatie, die je nodig hebt voor een zorgeloze reis. 

Bij Flixbus vinden ze het aanbieden van reizen met comfort het allerbelangrijkste. Wanneer je nog vragen hebt over een reis naar een bestemming, dan kun je veel informatie vinden op de website. Daarnaast kun je voor al je vragen ook terecht bij de klantenservice van het bedrijf. Op de contactpagina van de website van Flixbus vind jij alle telefoonnummers welke jij kunt gebruiken om antwoord te krijgen op je vraag. 

Voordelige buskaartjes

Bij Flixbus kun je gemakkelijk je kaartje online kopen, maar ook bij de buschauffeur direct in de bus. Beide mogelijkheden garanderen je een busticket met een comfortabele zitplaats in de bus. Tijdens je reis kun je aan boord goedkope snacks en drankjes kopen, maar dit is afhankelijk van de busmaatschappij waarmee Flixbus samenwerkt. Tijdens de busreizen van Flixbus hoef je jezelf geen moment te vervelen. Vrijwel elke bus heeft namelijk gratis Wi-Fi aan boord. Gedurende je gehele reis mag je gratis gebruikmaken van dit gratis internet. Daarnaast kun je ook genieten van het comfort van extra stopcontacten aan boord. Hierdoor kun je gemakkelijk de batterij van je telefoon, laptop of tablet opladen waardoor je ervan verzekerd bent dat deze niet leeg raakt tijdens de reis. 

Besparen met Flixbus 

De buskaartjes van Flixbus zijn niet alleen heel erg goedkoop voor je eigen portemonnee. Wanneer je reist met Flixbus bespaar je namelijk ook op het milieu door te kiezen voor een busreis. Een busreis is namelijk één van de meest milieuvriendelijke transportmiddelen beschikbaar betreft het CO2-balans. 

De prijzen van Flixbus zijn al erg aantrekkelijk, maar je kunt nog veel meer besparen bij de busmaatschappij. Wanneer je jezelf aanmeldt voor de nieuwsbrief, ontvang je namelijk de leukste vouchercampanges, gratis busreizen en nog veel meer. Hierdoor kun je nog meer besparen en worden je busreizen nog goedkoper. 

Veilige en duurzame busreizen 

Wanneer je kiest voor een busreis, dan wil je natuurlijk verzekerd zijn van je eigen veiligheid. De busreis is statisch gezien het veiligste vervoermiddel in Europa. Bij Flixbus vinden ze veiligheid ook heel erg belangrijk. Het bedrijf ziet jouw veiligheid namelijk als hun nummer één prioriteit. Een aantal aspecten waar Flixbus streng op controleert zijn: 

 • De bussen voldoen te allen tijde aan de hoogste veiligheidsnormen
 • De chauffeurs van Flixbus worden regelmatig getraind op een zorgvuldige manier 

Met deze twee aspecten in het achterhoofd kun jij met een gerust hart instappen en op je bestemming relaxed uit de bus stappen. 

Niet alleen veiligheid staat hoog in het vaandel bij Flixbus, ook duurzaamheid vinden ze namelijk erg belangrijk bij de busmaatschappij. De busmaatschappij zet zich intens in voor duurzaamheid, maar het kan volgens hun altijd nog beter. Flixbus biedt de reizigers daarom de mogelijkheid om CO-2 neutraal te reizen. De busmaatschappij heeft een samenwerking met het bedrijf Atmosfair waardoor je tijdens je boeking ervoor kunt kiezen om een kleine donatie te doneren. Je vrijwillige gift wordt geïnvesteerd in een project welke ervoor zorgt dat jouw uitstoot geheel gecompenseerd wordt. Op deze manier weet jij zeker dat je met een gerust geweten kunt reizen door heel Europa. 

Een aantal ideetjes van Flixbus 

Bij Flixbus denken ze graag met je mee. Door met de reiziger mee te denken kan het bedrijf de leukste reisbestemmingen aanbieden. Heb je zin om te gaan winkelen, wandelen of skiën, dan ben je bij Flixbus aan het juiste adres. Wil je er lekker eventjes tussenuit, maar weet je niet direct welke bestemming je moet kiezen, geen probleem, Flixbus helpt je graag om inspiratie te vinden voor jouw busreizen. Een aantal ideetjes van Flixbus zijn: 

 • Skibestemmingen met Flixbus 
  De meeste busmaatschappijen bieden enkel busreizen aan richting de Alpen. Bij Flixbus vinden ze dat je uit veel meer wintersport bestemmingen moet kunnen kiezen. Hierdoor kun je bij Flixbus ervoor kiezen om ook heerlijk op wintersport te gaan naar het Duitse Sauerland. Het leukste is dat je dit ook nog eens heel erg goedkoop kan boeken. Vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem kun je namelijk binnen zes uur al aankomen in de prachtige skigebieden rondom Siedlinghausen, Winterberg, Bodefeld en Willingen. Het allerleukste aan deze bestemmingen is dat je vanaf deze bestemmingen al voor 18 euro in deze skigebieden kunt aankomen. 

 • Bezoek de leukste pretparken met Flixbus
  Samen met Flixbus kun jij een bezoek brengen aan de leukste attractieparken van Europa. Het maakt niet uit of je een echte Thrilseeker bent en de spannendste attracties wilt testen of dat je wilt genieten van rustige attracties. Bij Flixbus kun je kiezen uit allerlei attractieparken die bij elke bezoeker past. Flixbus brengt je namelijk naar de zes mooiste attractieparken van Europa: Europapark, Disneyland Parijs, Tivoli Gardens, Hansa Park, Gardaland en Heide Park.

 • Ontdek de leukste plekken om carnaval te vieren 
  Samen met Flixbus de Carnaval vieren? Klinkt geweldig toch! Flixbus rijdt niet alleen naar het buitenland, maar ook naar leuke bestemmingen in Nederland. Je kunt er daarom voor kiezen om Carnaval te vieren in Duitsland, maar je kunt ook kiezen voor een leuke bestemming in Nederland. Met Flixbus kun je dus echt alle kanten op wanneer je Carnaval wilt vieren. 


Flixbus Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Flixbus.

Bezoek Flixbus

Schrijf een review