striks Erve

Striks Erve informatie en reviews

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie waar je op zoek bent naar volledige rust, dan ben je bij Striks Erve aan het goede adres. Huur een vakantiehuisje bij Landschapspark Striks Erve in het Overijsselse IJhorst en laad jezelf weer helemaal op tijdens je vakantie. Op het Landschapspark kun je even ontsnappen aan de dagelijkse drukte, de stress en de hectiek. Op het vakantieverblijf hoef je niets, maar mag je alles. Doordat er in de omgeving van alles te beleven is, kun je naast je rust ook leuke dingen ondernemen. 

Vakantiepark Striks Erve

Het vakantiepark Striks Erve beschikt over 44 vakantiehuisjes in het Overijsselse IJhorst. Het vakantiepark ligt vrijwel direct op de grens van Drenthe waardoor er van alles te beleven is in de omgeving. De bungalows van het park zijn gebouwd als authentieke en knusse Oud-Hollandse boerderijtjes, waardoor er al snel een interessante sfeer gecreĆ«erd wordt. Het vakantiepark is er vooral op ingericht om de vakantiegangers rust te bieden. Hierdoor heeft het park eigenlijk geen faciliteiten voor de gasten. Het park beschikt over een receptie, een speeltoestel, een jeu de boules baan en een hoofdgebouw. De receptie heeft voor de vakantieganger allerlei leuke opties aanwezig voor leuke activiteiten in de omgeving. Krijg informatie over leuke fiets en wandelmogelijkheden of voor leuke uitjes met de kinderen. Het park staat in een erg groene omgeving gevestigd, waardoor je uitgebreid kan genieten van de natuur en alles wat daar bij komt kijken. Het park is erg kleinschalig en is de ideale uitvalbasis voor een dagje weg naar Staphorst, Meppel, Giethoorn of natuurgebied de Weerribben. 

De accommodaties van Striks Erve

Het vakantiepark beschikt over 44 vakantiewoningen waar je als gast kunt verblijven. De accommodaties zijn geschikt voor minimaal 4 personen en maximaal 6 personen. Alle huisjes hebben een uniek design en hebben allemaal hun eigen kenmerken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit allerlei extra opties wanneer je een huisje kiest. Wil je bijvoorbeeld een openhaard of een houtkachel? Wil je een bubbelbad in je huisje of wil je een extra televisie op de slaapkamer? Door deze opties in te geven zul je al snel het perfecte vakantiehuisje voor jou tevoorschijn zien komen. Bij sommige van de vakantiewoningen mag je huisdieren meenemen, maar dit is niet bij alle vakantiewoningen. Wil je dus een huisdier meenemen, houd dan goed in de gaten bij welk vakantiehuis dit mogelijk is. Alle woningen hebben het gemeen dat ze comfortabel zijn ingericht zodat je als gast kan genieten van een zorgeloos verblijf. 

De omgeving van Striks Erve

Op het park is dus eigenlijk niet heel erg veel te beleven als gast. Het park is daardoor erg rustgevend, midden in de natuur. Wanneer je toch graag iets wilt ondernemen, dan is er van alles te doen in de omgeving van het park. Het vakantiepark ligt namelijk gevestigd in het schilderachtige Reestdal, wat al een beleving op zich is. Het park is namelijk omgeven van uitgestrekte natuurgebieden en mooie steden zoals Meppel en Hoogeveen. Wil je een leuke plek om heen te fietsen? Dan is boswachterij Staphorst een echte aanrader. Je kunt hier genieten van indrukwekkende naaldwouden, heidevelden en een prachtige zwemvijver met zandstrandjes. Een andere aanrader zijn Rouveen en Staphorst met hun karakteristieke boerderijen die je direct in andere sferen brengen. Wanneer je iets verder reist, dan kun je genieten van Dwingelderveld.Vanaf hier worden de leukste tochten gemaakt door de wouden en door het heidegebied met vennen in de omgeving. Wanneer je iets meer ten Oosten gaat, dan kun je een bezoek brengen aan het museumdorp Orvette of naar het Hunebedcentrum in Borger. Andere aanraders zijn:

 • Leuke activiteiten met de kinderen
  Wanneer je langs het tot rust komen ook leuke activiteiten wilt ondernemen met de kinderen, dan is er in de omgeving van alles te doen voor de kinderen. Boswachterij Staphorst biedt een tal van activiteiten aan voor de kinderen. De kinderen kunnen hier genieten van leuke speelweides en je kunt samen met hun genieten van een lekkere picknick. Het park heeft speciale wandelroutes waarbij je loopt langs een leuke recreatieplas, waar je natuurlijk bij lekker weer heerlijk van kunt genieten. 

 • Lekker eten in de omgeving
  Wanneer je houd van lekker eten, dan ben je in de omgeving van Striks Erve aan het goede adres. In de omgeving zijn namelijk erg veel lekkere restaurants te vinden waar de koks de kunst van het koken tot in de kneepjes kennen. Naast de lekkere restaurants is er in de omgeving ook een kleine winkel die allemaal lekkere streekproducten uit de omgeving aanbiedt. Op deze manier kan je dus voor jezelf of voor thuisblijvers, lekkere snacks en streekproducten kopen om de smaak van de omgeving te leren kennen. 

 • De prachtige natuur
  Rondom en in het Reestdal zijn er tal van mogelijkheden voor een leuke wandeling. Loop door de woeste onbewerkte moerasachtige gebieden waarin je runderen, schapen en paarden ziet razen in de groene weides. Geniet in de oude bossen van bijzondere diersoorten zoals bijvoorbeeld de das. Een andere echte aanrader in de omgeving is het ooievaarsstation De Lokkerij in de Wijk. In het ooievaarsstation hebben honderden imposante vogels hun basis gelegd. Hierdoor heb jij zicht op de mooiste vogels. De medewerkers en vrijwilligers vertellen je graag van alles over de bijzondere vogels, waardoor dit uitje ook een erg educatief uitje wordt. 

 • Attractiepark Slagharen
  Attractiepark Slagharen is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een rustgevende vakantie. Toch kan het attractiepark een leuk uitje zijn wanneer je als gezin op vakantie bent. Op minder dan een half uurtje rijden kan je namelijk een bezoek brengen aan het leukste attractiepark van de omgeving. Laat je met de kinderen meeslepen in de wereld van het Wilde Westen en geniet van de leukste attracties en shows. Ben je op zoek naar wat waterpret? Dan kun je ook enkel een kaartje kopen voor het waterpark Aqua Mexicana op het attractiepark. De kinderen zullen een geweldige dag hebben, waarvan ze nog even een dag moeten bijkomen, ideaal voor de ouders om rust te nemen dus. 
 • Genieten op het water
  Als laatste willen we je nog wijzen op leuke activiteiten die beschikbaar zijn op het water in de omgeving. Ten Noordwesten van Striks Erve is namelijk het grootste 'wetlands' van West Europa gevestigd. Huur een elektrische punter of een kano en maak een mooie tocht op de kanalen en sloten van het gebied. 

Op het park is dus eigenlijk niks te beleven op een speeltuin na, toch is er in de omgeving genoeg te beleven om je geen moment te hoeven te vervelen tijdens je vakantie. Kom geheel opgeladen terug van een heerlijke vakantie bij Striks Erve. 

 

  

 


striks Erve Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over striks Erve.

Bezoek striks Erve

Schrijf een review