Mauritius vakantie

Mauritius vakantie

Mauritius is een luxueuze vakantiebestemming waar je ook met een kleiner budget echt prima uit de voeten kunt. Er is veel natuurschoon op het eiland om van te genieten en het weer is het hele jaar door prima. Dankzij de prachtige zandstranden en de vele bezienswaardigheden zul je je geen dag vervelen tijdens een Mauritius vakantie.

Waar ligt Mauritius?

Mauritius is een eilandengroep in de Indische Oceaan die tot het Afrikaanse continent behoort. Het ligt ongeveer 850 kilometer ten oosten van Madagaskar, wat zich op zijn beurt ongeveer 800 kilometer oostelijk van Mozambique bevindt. De afstand tot Nederland is hemelsbreed ongeveer 9.500 kilometer. Het eiland met het vliegtuig bezoeken is normaal gesproken dus de enige optie.

Informatie over het eiland

Mauritius hoort bij het continent Afrika. Het land is sinds 1992 als een republiek zelfstandig geworden. Alhoewel de officiële taal Engels is wordt er in de praktijk vrijwel uitsluitend Frans gesproken. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners, evenals de suiker- en textielindustrie.

Hoofdstad Port Louis

De hoofdstad van Mauritius is het door de Fransen gestichte Port Louis. Deze stad ligt aan de westkust en telt ongeveer 120.000 inwoners. Port Louis is al sinds de achttiende eeuw het bestuurlijk centrum van Mauritius. De stad ontleent zijn naam aan Koning Louis de Vijftiende van Frankrijk.

Klimaat

Omdat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt is het zomer wanneer het bij ons winter is. Maar ook in de winter is het er zelden koud. De gemiddelde temperatuur ligt van mei tot en met september tussen de 15 en 25 graden Celsius. In de Mauritiaanse zomer (van oktober tot en met april) loopt de gemiddelde temperatuur uiteen van 25 tot 30 graden Celsius. Dat maakt de eilanden het hele jaar rond prima om naartoe te reizen.

Bezienswaardigheden

Het toerisme is heel goed ontwikkeld op Mauritius. Er zijn heel veel leuke bezienswaardigheden om te bekijken en activiteiten om te ondernemen. We kiezen hier alvast onze eigen top 5:

1. Zwemmen met dolfijnen

Wilde dolfijnen komen veel voor in de Indische Oceaan ten westen van Mauritius. Dit gaat om langsnuitdolfijnen en de bekende tuimelaars. Je kunt met een boot deze dolfijnen opzoeken en ze vanaf een kleine afstand bekijken, of zelfs bij ze in het water duiken en met ze zwemmen. Een dolfijntour heeft grote kans van slagen omdat de gidsen precies weten waar ze moeten zijn om de dolfijnen te vinden. Er zijn ook walvistours die vanaf het eiland vertrekken, maar de kans dat je die daadwerkelijk te zien krijgt is wel iets kleiner.

2. De prachtige zandstranden

Mauritius heeft vele kilometers prachtig zandstrand om van te genieten. Die vind je rondom het gehele eiland maar de mooiste stranden zijn Flic en Flac en Tamarin aan de westkust, Grand Baie en Mont Choisy aan de noordkust, Gris Gris en St Félix in het zuiden en Belle Mare en Île aux Cerfs aan de oostkust.

3. Chamarel park met waterval

Voor een paar euro per persoon krijg je toegang tot Chamarel, een privaat park met een hoge berg waar je een schitterend uitzicht hebt over het eiland. Je kunt vanaf de top ook een prachtige waterval zien. Ook de zevenkleurige aarde, achtergelaten door een actieve vulkaan, is hier een interessante trekpleister.

4. Casela Natuurpark

|In het Casela Natuurpark kun je een grote verscheidenheid aan wilde dieren van heel dichtbij bekijken. Er zijn leeuwen, giraffen, apen, zebra’s en nog veel meer diersoorten. Het is wel goed om te weten dat het natuurpark heel anders omgaat met zijn dieren dan een Nederlandse dierentuin. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld op de foto met een volwassen leeuw, iets wat hier ondenkbaar is.

5. Le Château de Mon Plaisir

Dit oude koloniale landhuis is vooral interessant vanwege de grote botanische tuinen die er rondom zijn aangelegd. De vijvers met enorme leliebladen zijn bijvoorbeeld zeer indrukwekkend. Je vindt er ook een aantal dieren zoals grote landschildpadden en herten.

Luchthaven en vliegtijd

De luchthaven van Mauritius ligt met ongeveer 45 kilometer op relatief grote afstand van de hoofdstad Port Louis. Het is echter niet gezegd dat je in de hoofdstad zult verblijven, want ook in het zuidoostelijke deel van het eiland vind je veel hotels en villa’s aan de prachtige zandstranden. Daarnaast kun je met een taxi of huurauto in vrij korte tijd alsnog naar de hoofdstad reizen.

Beste vliegtijd voor Mauritius

Wanneer je van Schiphol wilt vertrekken krijg je altijd te maken met minstens 1 tussenstop. Met KLM stap je bijvoorbeeld standaard over in Parijs. De totale reistijd loopt daarbij uiteen van minimaal 14 uur tot maximaal 20 uur.

 

Het kan slim zijn om niet vanaf Schiphol te vertrekken maar voor Brussels Airport te kiezen. Daar vertrekken tweemaal per week rechtstreekse vluchten naar Mauritius. Je doet er dan ongeveer 12 uur over om op je plaats van bestemming te raken.

Reisadvies Mauritius

Er zijn een aantal risico’s om rekening mee te houden op en bij Mauritius. Zo bevinden zich op de Indische Oceaan piraten die niet alleen commerciële schepen maar ook pleziervaartuigen kapen of overvallen.

Daarnaast is er in de grotere plaatsen zoals Port Louis en Grand Baie veel zakkenrollerij. Het is dus zaak om goed op je spullen te letten. Ga niet naar eenzame plekken als het donker is, vooral niet in je eentje, en vermijd achterafstraatjes in de steden.

Let op bij stranden, want tussen rotsen in het water kan de zeer giftige steenvis zitten. Een beet kan binnen enkele uren verlamming of zelfs de dood veroorzaken als hulp niet op tijd komt.

Tot slot kunnen er in de zomer tropische stormen voorkomen op en rond Mauritius.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is nog meer handig om te weten wanneer je naar Mauritius op vakantie wilt?

  • De enige vaccinatie die dokters aanraden is die tegen gele koorts. Verder heb je dus geen vaccinaties nodig voor Mauritius en ook die van de gele koorts is vaak niet verplicht.
  • Je kunt vaak een taxi voor een hele dag huren voor een prijs tussen 50 en 75 euro. Dat is een prima manier om het hele eiland te verkennen.
  • Een resort is altijd een luxe en veilige thuishaven voor je vakantie aan Mauritius. Vaak kun je er ook aan allerlei excursies meedoen.

Met SUNtip naar Mauritius

Wanneer je graag helemaal zonder zorgen op vakantie wilt naar Mauritius dan is een geheel verzorgde reis met SUNtip een goede optie. Je kunt kiezen uit veel verschillende luxe resorts die zich vooral aan kust bevinden, maar wel helemaal rondom het eiland verspreid zijn. Het verblijf en de (vlieg)reis zijn altijd inbegrepen en je kunt kiezen uit all inclusive, alleen ontbijt of halfpension. De meeste vliegreizen starten op Brussels Airport (Zaventem).


Mauritius vakantie Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Mauritius vakantie.

Bezoek Mauritius vakantie

Schrijf een review