Musjroom.nl

Veel mensen denken bij Musjroom direct aan Airbnb. Toch is dit zeker geen eerlijke vergelijking. Musjroom heeft namelijk als missie om een ‘full local experience’ aan te bieden. Musjroom heeft daarmee als doel om gasten van over de gehele wereld te verbinden met lokale vakantiewoning aanbieders en lokale bedrijven. Het aanbod is dan wellicht lager dan bij Airbnb, toch hoeft dit zeker geen spelbreker te zijn. De verhuurders betalen namelijk bij Musjroom geen servicekosten. Hierdoor betaal jij als klant minder en krijg je veel leukere ervaringen. Je kan hierdoor namelijk overnachten bij de echte locals. Je krijgt hierdoor voor de laagste prijs, de meest unieke ervaring in het land naar keuze.

Lokaal reizen via Musjroom

Wanneer je op de website van Musjroom komt, dan zie je direct voorbijkomen: “Bij vertrouwde locals”. Toch is voor iedereen niet helemaal duidelijk wat lokaal reizen betekend volgens Musjroom. Wanneer je lokaal gaat reizen, begint dit eigenlijk al bij de vraag: “hoe ga jij je reis indelen?”. Wanneer jij kiest voor een all inclusief hotel aan de Turkse kust, dan is er weinig lokaal aan. De kans dat jij iets van het land ziet en iets proeft van de lokale cultuur, is erg klein. Wanneer je kiest voor lokaal reizen, dan is het de bedoeling dat je iets van het land ziet en van de cultuur proeft. Wanneer je dus nieuwe ervaringen wil op doen, dan moet je niet naar een massahotel gaan. Bij Musjroom ben je in dit geval wel aan het goede adres. De aangeboden verhuurlocaties worden enkel verhuurd door de locals uit het desbetreffende land. Hierdoor proef je via de vakantiewoning direct de cultuur van een land. Een woning in Limburg is namelijk anders dan een woning aan de grachten van Amsterdam. We hoeven je ook vast niet uit te leggen dat de cultuur in Amsterdam anders aanvoelt, dan in een dorpje in Groningen. Musjroom richt zich dus ook op Nederlandse reizen, omdat de Nederlandse cultuur ook veel te bieden heeft. De bezienswaardigheden van Nederland zijn vaak ook zeker de moeite waard. Helaas zijn er veel mensen die veel in het buitenland gezien hebben, maar erg weinig in Nederland. Mensen denken al snel dat lokaal reizen binnen Nederland niet mogelijk is, dat komt omdat ze denken dat ze de cultuur al kennen. Toch is dit zeker niet zo, elke provincie en elke woonplaats heeft zijn eigen cultuur en bezienswaardigheden te bieden. Musjroom biedt daarom veel verschillende soorten goedkope accommodaties aan. Nederland is een klein land, maar daarentegen ook een erg multicultureel land. Wanneer jij in de uithoek van Nederland woont en je gaat op vakantie in Rotterdam, dan zul je een flink verschil zien in de cultuur. Daarom is het ook heel erg fijn dat je kan huren bij een vertrouwde host in Rotterdam. Deze host kan jou een stukje meegeven uit de geschiedenis van Rotterdam, en tips geven over bijvoorbeeld leuke lokale eettentjes.

Lokaal reizen in het buitenland

Bij Musjroom kan je ook kiezen voor een vakantiewoning in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een leuk knus huisje in Spanje met een prachtig uitzicht. Je kan ervoor kiezen om in een massahotel te zitten in Salou, maar je kan ook in een huisje tussen de lokale bevolking vakantie vieren. Zo zal je direct een heel erg andere kant van Spanje zien, die je nog niet eerder hebt gezien. Wanneer je gaat reizen in het buitenland, is het slim om rekening te houden met het volgende: • Maak gebruik van het lokale vervoer Probeer in contact te komen met de lokale bevolking door gebruik te maken van het lokale vervoer. Door middel van taal apps, kan je op een gemakkelijke manier praten met de locals in hun eigen taal. Maak gebruik van het lokale vervoer en kom via daar in contact met lokale personen. Vraag voor een leuke tip voor een leuk restaurantje of café om het echte leven van de omgeving te proeven. • Heb respect voor de lokale bevolking Ga je bijvoorbeeld op vakantie in Thailand, dan heb je met een andere cultuur te maken dan in Nederland. Zo is het in Thailand erg onfatsoenlijk om de onderkant van je voeten te laten zien aan mensen. Je kunt dus niet uitgebreid met je voeten in de lucht liggen aan het strand. Ga je op vakantie naar een islamitisch land, dan is het helemaal niet gepast om jezelf te bloot te kleden. Houdt hier rekening mee, zelf vind je het ook fijn als de toeristen zich aan onze leefregels houden. Respect is dus erg belangrijk. • Laat je niet leiden door de tijdschriften Het is erg verleidelijk om te kijken naar mooie plekjes in je vakantieland via een tijdschrift. Toch zijn foto’s vaak anders dan de realiteit. We hoeven je vast niet uit te leggen dat er bij een tijdschrift vaak Photoshop aan te pas komt. Daarom is het belangrijk om niet vooraf in Nederland een heel plan te maken via een tijdschrift. Stel vragen aan de locals en bekijk wat hun jou adviseren. De locals weten namelijk altijd beter de aanraders zijn in hun omgeving.

Last minute reizen via Musjroom

Bij Musjroom is het ook mogelijk om te genieten van een last minute reis. Wanneer je bijvoorbeeld een stedentrip wilt beleven, dan is dat meestal een plan dat spontaan in je opkomt. Stel je voor je zit met je vriendinnen of vrienden gezellig te borrelen en jullie besluiten het komende weekend even lekker een weekendje Amsterdam te plannen. De kans is hierbij erg groot dat je diep in de buidel kan tasten. Een last minute in de hoofdstad is vaak erg duur, zeker wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een website als Booking.com. Gelukkig hoeft het niet duur te zijn om last minute te boeken. Wanneer je kiest voor Musjroom kan je kiezen uit de allerleukste last minute aanbiedingen, waardoor je alsnog voor een leuke prijs kan genieten van je stedentrip. Wanneer ze bij Musjroom praten over een last minute, dan bedoelen ze ook echt een last minute. Dit betekent dat je vrijdagmiddag nog steeds in de mogelijkheid bent om te boeken voor het weekend. Je hoeft niet bang te zijn dat je te laat bent voor een leuke locatie en eindigt in een achterkamertje. Musjroom biedt namelijk de leukste accommodaties, naar ieder zijn wens. Toch zijn er genoeg concurrenten van Musjroom die ook leuke accommodaties aanbieden, waarom zou je dan niet voor hun kiezen? Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor Airbnb, dan word je in de meest mooie locaties gezet. Natuurlijk betaal je hier zelf de prijs voor, waardoor het bijna zonde is om niet de gehele dag in de accommodatie te blijven. Bij musjroom betaal je minder, maar je krijgt ook minder poespas. Je accommodatie is immers om er te slapen en niet om je stedentrip in te vertoeven. Je wilt de stad verkennen, eten in lokale eettentjes en wellicht in de avond even genieten in de kroeg. Musjroom is daarom ideaal wanneer je liever je geld uitgeeft in de stad, dan aan de accommodatie waarin je slaapt. Een goedkope en betaalbare kamer kan je bij Musjroom al boeken voor een paar tientjes, zelfs als je pas op de dag zelf boekt. Je kan je boekingen maken door middel van de website of via de mobiele app.

Musjroom is een echte aanrader

Je reis regelen via Musjroom is een echte aanrader. De website en de app zijn zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Je zoekopdrachten zijn makkelijk te filteren zodat je snel kan vinden wat je zoekt. Door de scherpe prijzen en het leuke aanbod in accommodaties en kamers is een reis via Musjroom erg interessant. Doordat je bij een local boekt, ben je al direct in contact met een lokaal iemand. Je kan gemakkelijk vragen naar de leukste hotspots of de leukste bezienswaardigheden. Wil je liever een stukje geschiedenis weten? In de meeste gevallen kan je lokale host je daar ook bij helpen. De accommodaties worden namelijk allemaal verhuurd door mensen met een passie. Deze mensen willen dat jouw verblijf bij hun een onvergetelijk verblijf is. Jouw plezier staat voor deze mensen dus voorop. Een ander voordeel aan Musjroom is dat de verhuurders geen provisie hoeven te betalen. Hierdoor verdienen de verhuurders een eerlijke prijs voor het verhuren van hun kamer of accommodatie. Op deze manier is het een win-win situatie voor zowel de huurder als de verhuurder. Hierdoor is de passie voor de verhuurders enorm en dat merkt de huurder terug in zijn reis.


Musjroom.nl Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Musjroom.nl.

Bezoek Musjroom.nl

Schrijf een review