Vipio is een online platform waar je terecht kunt voor het boeken van unieke overnachtingen en bijzondere vakanties. Op de website staat zelfs aangegeven dat je vakanties kunt boeken in Nederland en België met een WOW-factor. Je kunt dus hier terecht voor het huren van accommodaties die je gegarandeerd een fijne vakantie zullen bezorgen. In ieder geval kun je een vakantie tegemoet zien, die je de rest van je leven niet meer vergeten zal. 

Je kunt bij Vipio onder andere terecht als je wil slapen in een boomhut, vuurtoren of op een verlaten eiland waarop een romantische kasteel staat. Dat en nog veel meer tref je aan op de website van Vipio. 

Accommodaties zoeken en boeken 

Ben je bezig met de planning van je eerstvolgende vakantie en wil je heel graag bijzondere vakantiemomenten beleven bij Vipio, maar weet je niet of er accommodaties beschikbaar zijn? Geen nood, op de website kun je via de zoekfunctie binnen enkele tellen te weten komen of er accommodaties beschikbaar zijn in de periode waar jij op vakantie wil. 

Om gebruik te kunnen maken van de zoekfunctie van de site dien je je uiteraard al te bevinden op de homepage van de site. Als je je op deze pagina bevindt, dan zal je in een oogopslag de zoekfunctie van de site zien. Het gaat in deze om een formulier waarin je kunt aangeven waar je naartoe wil, je aankomst en terugkeerdatum alsook het aantal personen met wie je op vakantie wil. Na al deze gegevens verwerkt te hebben kun je klikken op het tabje om de beschikbare accommodaties te tonen in een overzicht. Je krijgt dan binnen enkele seconden een compleet overzicht te zien van alle beschikbare accommodaties. 

In het overzicht zie je niet alleen de naam van de beschikbare accommodaties, maar ook afbeeldingen, een korte beschrijving van de accommodatie en de vanaf prijzen. Lijkt een accommodatie je interessant? Dan kun je deze boeken of vergelijken met andere beschikbare accommodaties. 

Vaak geboekte accommodaties 

Als je doorscrolt op de startpagina van de site zie je ook welke accommodaties het meest geboekt worden. Je krijgt afbeeldingen van de accommodaties te zien, een korte beschrijving en de vanaf prijzen. Sommige van deze accommodaties zijn zelfs afgeprijsd. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om te slapen in de watertoren van Middelburg, je kunt een heel kasteel huren voor 12 personen of je kunt een nachtje in een windmolen doorbrengen. Zelfs overnachten op het water of in een boomhut is mogelijk bij Vipio. Dit alles tegen zeer redelijke prijzen. 

Alle accommodaties 

Als je een overzicht wil hebben van alle accommodaties die verhuurd worden bij Vipio, dan kun je in het menu van de site klikken op het tabje ‘alle accommodaties’. Na hierop geklikt te hebben krijg je direct een overzicht te zien van alle accommodaties die verhuurd worden via Vipio, een korte omschrijving, een afbeelding en de vanaf prijzen. Ook via dit overzicht kun je dan voor jezelf nagaan welke accommodatie je het leukst vind. Als je een keuze hebt gemaakt kun je de accommodatie reserveren, betalen en wanneer de tijd aanbreekt genieten van een onvergetelijke vakantie. 

Bij alle accommodaties heb je de mogelijkheid om gericht te zoeken naar accommodaties door gebruik te maken van de filter, die zich aan de linkerkant van de webpagina bevindt. Je kunt allereerst je bestemming vinken. Er zijn tien bestemmingen waaruit je kunt kiezen. Denk maar aan bestemmingen als Noord- Nederland, Midden Nederland of Zuid Nederland. Je kunt ook accommodaties in België huren. 

Je kunt verder bij het filteren aangeven of je op zoek bent naar een strandhuis, een accommodatie om aan glamping te doen of een boomhut. Je kunt ook kiezen voor kastelen, watertorens, windmolens, wellness en nog veel meer. Er is kortom voor een ieder wat wils op deze site. Qua ligging kun je voor accommodaties kiezen die zich aan het water bevinden, in een stad, in het bos, landelijk of in een dorp. 

Slapen in een pipowagen

Als we het hebben over een pipowagen, dan kun je vooral denken aan een woonwagen waarmee kermislieden en circusartiesten voorheen door het land reisden. Tegenwoordig worden deze woonwagens niet meer hiervoor gebruikt, maar Vipio maakt het mogelijk om het slapen in zo een pipowagen zelf te beleven. De pipowagens zijn omgebouwd tot bijzondere accommodaties die je dan kunt boeken om erin te verblijven. Deze wagens kun je voornamelijk terugvinden op campings, vakantieparken en als bed and breakfast bij mensen in de tuin.  

Slapen in een tiny house 

Ook het slapen in een tiny house is bijzonder interessant. Als we het hebben over een tiny house, dan kun je vooral denken aan een huisje met een oppervlakte van niet meer als 50m2. Deze huisjes zijn dusdanig ingericht, dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Dankzij de slimme inrichting van deze accommodaties hoef je je geen zorgen te maken, dat je het comfort van een normale woning zal missen. Vooral mensen die milieuvriendelijk willen wonen kiezen er zelfs voor om permanent een tiny house aan te schaffen om in te wonen. Op Vipio ben je terecht voor diverse tiny houses die je kunt boeken om het allemaal zelf te ervaren. 

Slapen in een boomhut of boshuisje

Een ieder is min of meer bekend met een boomhut. Bij Vipio ben je terecht voor diverse boomhutten en boomhuisjes waar je samen met je partner of gezin ernaartoe kunt. Deze boomhuisjes bevinden zich voornamelijk in het bos en hebben allemaal iets bijzonders te bieden. Er zijn boshuisjes, die voorzien zijn van een hottub, er zijn design boshuisjes of huisjes die voorzien zijn van een glazen dak. Je kunt dan voor het slapen gaan nog even genieten van de sterren.  

Slapen in een kasteel

Heb je altijd al een nachtje willen doorbrengen in een kasteel? Wil je een royale avond beleven? Dan kan dat allemaal bij Vipio. Er zijn voldoende kastelen en landhuizen beschikbaar die je kunt huren. Overnachten in een kasteel is in ieder geval een bijzondere ervaring, voelt aan als een sprookje en voert je terug naar de middeleeuwen. Het mooie van alles is dat deze kastelen voorzien zijn van de luxe van deze tijd. Wil je je als een prins of prinses voelen? Dan kun je bij Vipio terecht voor het boeken van je overnachting in een kasteel in Nederland of België. 

Slapen in een molen, kraan en toren 

Je kunt er verder ook voor kiezen om te slapen in een windmolen of een hijskraan. Wil je echter genieten van een prachtig uitzicht, dan kun je eerder kiezen voor een nachtje in een toren. Je kunt denken aan een nachtje in een vuurtoren, watertoren, hijskraan of kasteeltoren. Al deze accommodaties zijn bedoeld om je een unieke ervaring te bieden, die je normaal gesproken niet zou hebben bij het huren van een normale accommodatie. Er is in ieder geval voldoende keus bij Vipio. 

Slapen in een boutique hotel 

Heb je genoeg van de grote hotels met standaard kamers? Verblijf je toch liever in een boutique hotel? Dan kan dat bij Vipio. Deze hotels besteden voornamelijk aandacht aan de aankleding en het interieur van het hotel en de slaapkamers. Besluit je een kamer te boeken, dan kun je rekenen op een overnachting met iets extra’s. 

Slapen in een kerk/ klooster 

Heb je altijd een overnachting in de kerk of een klooster willen beleven? Dan kan dat ook via Vipio. Bij het boeken van een kamer in de kerk of het klooster kun je in ieder geval rekenen of een bijzondere beleving. De gebouwen waarin je kunt logeren zijn vaak genoeg honderden jaren oud en erg in trek. Bij binnenkomst voel je dan vaak genoeg ook de rijke historie. 

Slapen in een strandhuisje 

Overnachten aan het strand biedt je vrijwel altijd een bijzondere ervaring. Je kunt daarbij tegelijkertijd genieten van de zon, wind en zeelucht. Deze zorgen voor het echte vakantiegevoel. Op Vipio zijn er een aantal unieke en interessante vakantiehuisjes aan het strand beschikbaar, die je zou kunnen boeken voor je eerstvolgende vakantie. Ook als je gewoon een weekendje weg wil kun je gerust terecht op de website van Vipio voor het huren van een van deze vakantiehuisjes.  

Slapen op een boot 

Als je het ultieme vakantiegevoel wil beleven, dan kun je het best kiezen voor een overnachting op een boot. Je kunt tot rust komen door bijvoorbeeld van de deining van het water te genieten en uiteraard van de omgeving. Vipio heeft voldoende boten, schepen en woonboten beschikbaar die je zou kunnen huren voor je eerstvolgende vakantie. Je kunt zelfs een kamer boeken op een luxe cruiseschip, een prive jacht of in een verbouwde reddingsboot.

Bijzondere B&B’s 

Bij Vipio ben je voor je eerstvolgende vakantie ook terecht voor het huren van bijzondere B&B’s. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bed and breakfast op een 17e eeuwse landgoed, een voormalig koetshuis op Drents landgoed, een luxe bed and breakfast in Zeeland en B&B’s in 19e eeuwse pastorieën. 

Kamperen 

Ook als je een kampeerliefhebber bent, ben je bij Vipio op het juiste adres. Je kunt bijvoorbeeld safaritenten huren, die beschikbaar zijn in diverse formaten. Je hebt bijvoorbeeld villa tenten, luxe tenten, vijf persoons safaritenten, safaritent met jacuzzi en veel meer beschikbaar op de site van Vipio. Ook personen die wat luxer willen kamperen kunnen hier terecht. Denk maar aan glamping of beter gezegd glamorous camping. Bij glamping geldt dat gemak de mens dient. Glamping tenten zijn volledig ingericht en staan klaar om in te trekken. Deze tenten zijn meestal voorzien van alle luxe zoals een lekker bed met matras en de accommodatie heeft meestal een goede ligging op een vakantiepark of camping. Zowel in Nederland als in België kun je accommodaties bij Vipio boeken voor je eerstvolgende avontuurlijke Glamping vakantie.

Romantische overnachtingen 

Wordt het tijd om wat meer tijd met je geliefde door te brengen? Dan kun je voor een romantische overnachting bij Vipio kiezen. Er zijn voldoende accommodaties beschikbaar tegen redelijke prijzen, die je kunt boeken met de WOW-factor. Denk maar aan het boeken van een accommodatie met romantische uitzicht, een overnachting op 50 meter hoogte, slapen in een Amsterdams Icoon, luxe hotelkamers en veel meer. 

Wellness 

Ben je op zoek naar ontspanning? Wil je na een lange werkweek volledig tot rust komen? Dan kun je het best een accommodatie bij Vipio boeken met privé wellness. Er zijn een groot aantal accommodaties beschikbaar, die je de mogelijkheid bieden om in alle privacy gebruik te maken van de sauna, jacuzzi of hottub. Je kunt ook van deze vakantie een romantische overnachting maken. Je kunt dan samen met je partner genieten van een glaasje wijn terwijl jullie in een buiten-jacuzzi genieten van de sterrenhemel. Er is kortom voor een ieder wat wils bij Vipio.

Groepsaccommodaties 

Ben je van plan om je eerstvolgende vakantie door te brengen met familie, vrienden of kennissen, dan kun je het best een groepsaccommodatie boeken bij Vipio. Er zijn voldoende groepsaccommodaties beschikbaar voor een hele gezin, twee gezinnen en veel meer. De meeste groepsaccommodaties bevinden zich in de buurt van een vakantiepark. Er zijn ook accommodaties die zich in de natuur bevinden. Jullie kunnen dan van de gelegenheid gebruik maken om te bbq-en, borrelen tot in de late uurtjes en veel meer. Je kunt kiezen voor een vakantiewoning die 8 personen kan herbergen, kastelen voor groepen van 12 personen, wellness villa’s en veel meer.

Een Vipio account aanmaken 

Het aanmaken van een account op Vipio kan moeilijk lijken, maar dat is het absoluut niet. Allereerst dien je voor het aanmaken van een account te surfen naar de homepage van de site. Als je eenmaal op deze pagina bent kun je dan vervolgens rechtsboven op het groene tabje ‘registreren’ klikken. Je mag een account aanmaken, maar het is geen verplichting als je bijvoorbeeld een overnachting bij Vipio wil boeken. Je kunt er verder verzekerd van zijn dat het aanmaken van een account op deze site gratis is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, dat je plots voor verrassingen komt te staan. 

Bovenop de prijs die de verhuurders stellen worden er ook geen boekingskosten in rekening gebracht. Je betaald dus alleen het bedrag welke je tevoorschijn ziet komen voor het huren van een accommodatie. Bij het afrekenen wordt je dus niet verrast met boekingskosten, die je eerder op de site niet zag. 

Mocht je bij het aanmelden een melding krijgen dat je e-mailadres al bestaat, dan betekent het dat je ooit eens reeds een account hebt aangemaakt op de site. Je kunt helaas geen tweede account aanmaken met hetzelfde e-mailadres. Het kan best dat je je wachtwoord bent vergeten. Als dat zo is, dan heb je de mogelijkheid om je wachtwoord te herstellen door te klikken op het tabje ‘wachtwoord vergeten’. Na hierop geklikt te hebben ontvang je een e-mail op het opgegeven e-mailadres met een link. Door op deze link te klikken kom je op de webpagina waar je je wachtwoord kunt herstellen. Hierna zul je weer optimaal gebruik kunnen maken van de diensten van de site. 

Naast het herstellen van je wachtwoord kun je ook je wachtwoord wijzigen. Het bestaande wachtwoord voor je Vipio account kun je wijzigen door in te loggen op de site en dan vervolgens te gaan naar ‘mijn profiel’. Aan de linkerzijde tref je het tabje ‘wachtwoord’ aan. Hierop kun je klikken om je wachtwoord te wijzigen. 

Ik wil geen gebruik meer maken van de diensten van de site 

Als je vanwege de een of andere reden geen gebruik meer wil maken van de diensten van de site, dan heb je de mogelijkheid om je account te verwijderen. Hiervoor dien je allereerst in te loggen op je account en dan vervolgens op je accountpagina te gaan naar ‘instellingen’. Als je op de pagina met instellingen bent kun je dan klikken op het tabje ‘account verwijderen’. 

Is deze site veilig en betrouwbaar? 

Een ieder die een account wil aanmaken op Vipio is benieuwd naar de veiligheid en betrouwbaarheid van de site. Dat heb je overigens ook op andere websites. Gelukkig hoef je je hierover geen zorgen te maken op Vipio. De privacy van gebruikers wordt namelijk hoog in het vaandel gedragen door de beheerders van de site. Informatie die je hebt opgegeven bij het aanmaken van een account wordt veilig opgeslagen en onder geen beding verstrekt of doorverkocht aan derden.

Verhuurder worden op Vipio 

Ook als je een accommodatie ter beschikking hebt kun je overwegen om verhuurder te worden op Vipio. Dit kun je doen door aan de onderzijde van de startpagina van de site, in het menu, te klikken op het tabje 'word verhuurder op Vipio'. Na hierop geklikt te hebben komt er een webpagina tevoorschijn waarop je je accommodatie kunt aanmelden. 

Waarom via Vipio aanbieden?

Vipio staat er bekend om accommodaties te bieden waar men terecht kan voor bijzondere overnachtingen. Deze organisatie richt zich voornamelijk op personen die op zoek zijn naar accommodaties met een WOW-factor. Besluit je je als verhuurder aan te sluiten, dan zal je accommodatie direct vindbaar zijn voor een groot en relevant publiek. Je accommodatie aanmelden op deze site is helemaal gratis. Ben je dus beheerder of eigenaar van een B&B, vakantiehuis, camping, vakantiepark of hotel met een bijzondere overnachting? Meld je dan aan bij Vipio en maak gebruik van de vele voordelen, die deze site te bieden heeft. 

De voordelen van Vipio voor verhuurders 

Je kunt erop rekenen, dat als je je woning aanbiedt via Vipio, je gegarandeerd meet boekingen zult ontvangen. Dit vanwege het aantal bezoekers op het online Vipio platform. Daarnaast is het commissiebedrag welke je betaald aan de lage kant. Alleen bij een boeking betaal je een commissie van slechts 10% (ex BTW). De site van Vipio maakt het verder mogelijk om veilig en snel betalingen te verrichten. Vipio neemt alle betalingen voor jou uit handen. Na een betaling ontvangen te hebben wordt het  huurbedrag direct naar je overgemaakt. 

Dagaanbiedingen 

Op Vipio ben je ook terecht voor interessante dagaanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn tijdelijk beschikbaar en je zult er dus snel bij moeten zijn om gebruik van te kunnen maken. Als je op de startpagina van de site bent, dan kun je in het menu klikken op het tabje ‘dagaanbiedingen’. Je krijgt dan direct een overzicht te zien met alle aanbiedingen voor die dag. Je ziet bijvoorbeeld aanbiedingen op unieke tiny houses met uitzicht op de sterren, unieke overnachting te Amsterdam, aanbiedingen op safaritenten, je kunt overnachten op een luxe schip en veel meer. Je kunt jezelf ook verwennen met bijvoorbeeld een privé wellness arrangement tegen hoge kortingen. Er is kortom voor een ieder wat wils en ook nog tegen aantrekkelijke kortingen. 

Je kunt je zoekopdracht ook verfijnen aan de linkerzijde van de webpagina. Je kunt daar aangeven op welke dagen je van plan bent een accommodatie te betrekken, uit hoeveel personen je reisgezelschap zal bestaan, het aantal slaapkamers, wat voor soort accommodatie je nodig hebt, of deze aan het water gelegen moet zijn of juist in een stad of dorp en welke faciliteiten beschikbaar moeten zijn. Aan de hand van je wensen en voorkeuren gaat de site na welke de beste opties voor je zijn. Het overzicht welke je dan voorgeschoteld krijgt met accommodaties kun je bestuderen en een boeking plaatsen als een accommodatie je aanspreekt. 

Vipio contactgegevens 

Mocht je vragen hebben over een accommodatie, dagaanbieding of wat dan ook, neem gerust contact op met een van de vriendelijke klantenservice medewerkers van Vipio. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Op werkdagen kun je binnen 24u een reactie terug verwachten. Daarnaast kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00u telefonisch contact opnemen door te bellen naar het nummer ‭+31 6 18 75 25 29 of +31 6 38 65 77 03.

De klantenservice medewerkers doen er alles aan om binnenkomende berichten zo snel als mogelijk te beantwoorden en je waar nodig bij te staan. 


Vipio Reviews

Bezoek Vipio

Schrijf een review