Inca Trail

Inca Trail

16 januari 2023

Inca Trail

Heb je altijd eens op avontuur willen gaan in Zuid Amerika, dan is de Inca Trail in Peru echt iets voor jou. De Inca Trail in Peru is een echte hotspot voor de avonturiers die houden van een trekking vakantie. Wanneer je ervoor kiest om de Inca Trail te bewandelen, dan is het belangrijk om je reis vooraf goed te plannen. Het is namelijk erg belangrijk dat jij ruim op tijd voorzien bent van de vergunningen. Bij Book a Trekking word je gelukkig enorm goed begeleid met het regelen van je vergunningen, je keuze van de juiste trekking operator en met het kiezen van de juiste route. De populairste route om te bewandelen is de klassieke Inca Trail. Daarnaast zijn er ook nog een aantal alternatieven beschikbaar voor het lopen van de klassieke Inca Trail. 

De klassieke Inca Trail wandelen 

Wanneer je de Inca Trail wil bewandelen, dan is de klassieke Inca Trail een echte aanrader. De klassieke Inca Trail is namelijk het pad welke Machu Picchu en de rest van het Inca Imperium met elkaar verbindt. De klassieke Inca Trail route bestaat uit een lengte van 45 kilometer en wordt over het algemeen bewandeld tussen de drie en vijf dagen. Het lange pad slingert door de hoge bergtoppen en het dichte woud. Na het bewandelen van het lange pad kom je uiteindelijk uit bij de eeuwenoude ruïnes van de Inca stad Machu Picchu. De Machu Picchu mountain heeft een hoogte van 2.340 meter. Wanneer we kijken naar het hoogste punt waar je de 'Dead Woman's Pass' dient over te steken, dan heeft de berg maar liefst een hoogte van 4.200 meter. Tijdens het bewandelen van de Inca Trail kom je langs de indrukwekkende ruines van de Inca dorpen Huinay Huayna en Phuyupatamarca. De route die je bewandeld is zwaar, maar in zeer goede conditie. Dit komt doordat het wandelpad van de Inca Trail elk jaar in februari wordt gesloten voor jaarlijks onderhoud. 

Het 4 dagen schema van de klassieke Inca Trail

Wanneer je ervoor kiest om de klassieke Inca Trail te bewandelen, dan ga je de route bewandelen met een vier dagen schema. Tijdens het schema ben je vier dagen en drie nachten onderweg en bewandel je de prachtige route richting het indrukwekkende Machu Picchu. Onderweg beklim je de Dead Woman's pass en wandel je door Inti Punku wat ook wel bekend staat als de Sun Gate. Wanneer je kiest om mee te lopen aan de klassieke Inca Trail, dan ziet je schema er als volgt uit: 

Dag 1: Cusco - Llactapata - Ayapata

Tijdens de eerste dag word je samen met je team opgepikt bij je hotel. Dit gebeurt in de ochtend tussen 04:30 en 06:30. Het exacte tijdstip is afhankelijk van de locatie van je hotel. Je team zal je brengen naar KM 82, waar je rond 8 uur in de ochtend zult arriveren. Nadat je samen met je team hebt genoten van een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt zul je samen met je team vertrekken naar het checkpunt waar de tocht richting Machu Picchu zal starten. De eerste hike is een relatief gemakkelijke hike en duurt ongeveer twee uur naar Patallacta: de eerste Inca ruïne die je ziet tijdens de wandeling. Op deze plek ben je in de gelegenheid om te genieten van het indrukwekkende uitzicht op de historische stad. Na deze tussenstop ga je samen met je team verder aan een twee uur durende hike richting Hatunchaca. Deze plek bevindt zich in het hart van de Inca Trail. Op deze plek zul je samen met je team genieten van een lunch. Na de lunch zullen jullie verder gaan met een twee uur durende tocht, waarna jullie aankomen bij de eerste camping. Deze camping is gelegen in de stad Ayapata en je zult hier samen met je team rond 17:00 aankomen. Je tent staat al voor je klaar samen met een warm drankje en een snack. Je hebt nu even de tijd om rust te nemen en om te genieten van de mooie omgeving voordat het diner zal starten. 

 • Hoogte van de camping: 3.300 m  –  1.068 FT. 
 • Hoogste punt: 3.300 m  –  10826 FT. 
 • Afstand: 13.5 km  –  8 mijl
 • Duur: 8 uur
 • Maaltijden: Ontbijt, lunch en avondeten
 • Accommodatie: Camping
 • Moeilijkheidsgraad: Medium

Dag 2: Ayapata - Warmiwanuska - Runcuraccay - Chaquicocha

De tweede dag begin je met een lekker kopje koffie of coca thee. Deze dag is direct ook de uitdagendste dag van de gehele Machu Picchu trekking. Na het ontbijt begin je namelijk direct aan een vier uur durende tocht. Deze tocht is bergopwaarts leid je naar de Dead Woman's Pass. Laatstgenoemde plek is ook direct het hoogste punt van de trekking  (4215 m//13829 FT). Bij aankomst op de top wordt er even de tijd genomen zodat je kan genieten van de omgeving en de serene rust. Een leuk onderdeel is dat op dit moment de gids ook een traditionele offerings ceremonie uitvoert welke is toegewijd aan de lokale goden Apus. Hierna gaan jullie verder met een twee uur durende trek bergafwaarts richting Pacaymaya Valley. Hier zul je samen met je team ook direct genieten aan een heerlijke lunch. Na de lunch zullen jullie verder gaan met een gemakkelijkere klim van ongeveer twee uur. Tijdens deze klim zul je ook nog twee indrukwekkende Inca's ruïnes tegenkomen: RuncaRaccay en Sayacmarca. Hierna geniet je nog van een korte stop waarna het nog twintig minuten is wandelen naar de tweede kamperplaats. Deze kampeerplaats ligt gevestigd in Chaquicocha en ligt op een hoogte van ruim 3600 m / 11811 FT. Op deze kampeerplaats kun je genieten van de prachtige zonsondergang welke zichtbaar is boven de Vilcabamba bergtoppen. In de avond geniet je gezamenlijk van een lekker diner. 

 • Camping Hoogte: 3600 m/ 11811 FT
 • Hoogste punt: 421700 m / 13835 FT
 • Afstand: 16km / 9 mijl

Dag 3: Chaquiccocha – Phuyupatamarca – Winaywayna

Je hebt inmiddels het zwaarste gedeelte van de Inca Trail bewandeld. Je kunt daarom deze dag genieten van een gemakkelijke hike. Deze hike wordt door de deelnemers ook gezien als de gemakkelijkste en interessantste dag van de Inca Trail. De route die je vandaag gaat bewandelen duurt ongeveer vijf uur en brengt jou en je team naar je laatste kampeerplaats van de reis. Tijdens deze hike kom je door een aantal verschillende ecosystemen, bewonder je het panoramische uitzicht over de Salkantay Mountain en ervaar je het atmosferische wolkenbos. Het uitzicht op de Salkantay Mountain is echt indrukwekkend en tevens de twee na hoogste berg van Cusco. Tijdens deze trekking breng je ook een bezoek aan de bijzondere plekken als:

 • Phuyupatamarka  (de stad van de wolken)
 • Urabamba (Prachtig uitzicht over de Urabamba rivier)
 • Machu Picchu berg 
 • Intipata (terrassen van de zon)

Tijdens het bezoek aan de Intipata is er ook de gelegenheid om even te relaxen en te genieten van de indrukwekkende omgeving. Rond 13.00 in de middag is er ook tijd om te genieten van een heerlijke lunch. Deze lunch zal plaatsvinden op de kampeerplek. Je hebt hierna de tijd om nog even te ontspannen voordat jullie later in de middag een bezoek brengen aan de Inca ruïne - Winay Wayna. Op deze plek zal de gids je ook meer vertellen over de geschiedenis van de opmerkelijke locatie. Na het bezoek aan deze ruïne keer je terug naar de kampeerplaats waar je geniet van een lekkere kop thee, het diner en een leuke verrassing. 

 • Hoogte van de camping: 2600 m - 8530 FT
 • Hoogste punt: 3600 m - 11811 FT
 • Afstand: 10 km - 6 mijl
 • Duur: 6 uur
 • Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
 • Accommodatie: camping
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk 

De laatste en vierde dag: Winaywayna - Machu Picchu - Machu Picchu

De laatste dag van de Inca Trail is het de bedoeling dat je heel erg vroeg opstaat. Op dit moment gaan jij en je team zich namelijk voorbereiden om te genieten van het hoogtepunt van de trekking. Jullie gaan namelijk vandaag een bezoekje brengen aan Machu Picchu oftewel de verloren stad van de Inca's. Je zult samen met je team direct gaan naar de controlepost. Op deze plek wachten jullie tot 5.30 totdat deze opengaat. Wanneer het weer wat lichter wordt dan hervatten jullie je wandeling van een uur naar de Sun Gate. Op deze plek kunnen jullie samen genieten van de prachtige uitzichten. Op een heldere dag kun je namelijk vanaf de Sun Gate genieten van een spectaculaire zonsondergang welke zichtbaar is boven Machu Picchu. 
Nadat jullie hebben genoten van de prachtige zonsondergang zullen jullie afdalen binnen een uur naar Machu Picchu. Hier komen jullie ongeveer aan rond 07.30. Na aankomst neemt de gids je mee op een twee uur durende tour waarbij jullie alle ins en outs over de stad te weten komen. Na deze twee uur durende tour blijven jullie achter in de stad waar jullie zelf de mogelijkheid om deze stad te verkennen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Huanya Picchu of de Machu Picchu Mountain. Beide bergen kun je ook beklimmen, maar dit moet je vooraf boeken. De reisgids zal je hier ook direct uitleggen hoe je de bus kunt nemen van  Machu Picchu naar Aguas Calientes. Hier kun je genieten van een lekkere lunch, waarna je via de trein en bus teruggaat naar Cusco. Op deze plek word je opgehaald door het Trexperience team en word je veilig terug gebracht naar je hotel. 

 • Het hoogste punt: 2700 m - 8858 FT
 • Afstand: 6 km - 3 mijl
 • Duur: 2 uur
 • Maaltijden: Ontbijt
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

 

De beste tijd voor de Inca Trail

Heb je besloten dat je mee wil lopen met de Inca trail, dan wil je natuurlijk ook graag weten welke tijd van het jaar het beste is voor je bezoek. Wanneer je de Inca trail wilt wandelen, dan kun je dit het gehele jaar doen, met uitzondering van februari. In februari is deze route namelijk gesloten omdat deze maand gebruikt wordt voor het jaarlijks onderhoud. 

De maanden mei tot en met oktober zijn over het algemeen de beste maanden om te genieten van deze bijzondere trekking. In deze maanden is er namelijk het minste neerslag en de meeste zonuren. Qua temperatuur verschilt het niet erg veel in de maanden. Het gehele jaar door is de temperatuur in het gebied namelijk nagenoeg gelijk. De maanden mei tot en met oktober zijn dan misschien wel de beste maanden qua zonuren en weinig neerslag, toch hebben deze maanden ook een nadeel. In deze maanden zakken de temperaturen namelijk vaak onder het vriespunt. Hierdoor kan het in de nachten wel erg koud zijn tijdens deze maanden. Natuurlijk kun je jezelf hierop voorbereiden door goede en warme kleding mee te nemen. 

Het reserveren van de Inca Trail

Heb jij besloten dat je de Inca Trail wilt gaan bewandelen? Dan is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder. De goedkoopste aanbieders zijn namelijk niet altijd heel erg goed voor hun eigen personeel. Het gemiddelde salaris in Peru is namelijk erg laag en daar maken veel reisorganisaties gebruik van. 

Wanneer je kiest voor de Inca Trail bij Book a Trekking, dan ben je ervan verzekerd dat je kunt kiezen uit een selectie van lokale aanbieders welke hun zaakjes goed op orde hebben. Deze aanbieders zorgen goed voor hun personeel en hebben de juiste aandacht voor de natuur. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je de juiste footrpint achterlaat in het gebied. 

Kies je ervoor om een reis te boeken via Inca Trail, dan kun je het beste een kijkje nemen op de website. Je vindt hier namelijk alle nuttige informatie voor je tocht. Daarnaast kun je op de website van Book a Trekking ook terecht voor leuke aanbiedingen. Heb je nog vragen, dan kun je ook contact opnemen met de Trekking Experts voor een vrijblijvend advies. Hierdoor weet je zeker dat je goed voorbereid deelneemt aan de betoverende Inca Trail van Peru. 

Bezoek Bookatrekking

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden