Vliegveld Sardinië

Vliegveld Sardinië

Voordelige vliegtickets boeken.

12 oktober 2022

Vliegveld Sardini vliegtickets

Sardinië is een Italiaans eiland wat gevestigd ligt in de Middellandse Zee.  Het eiland ligt ten westen van de 'laars van Italië', ten noorden van Tunesië en ten zuiden van het eiland Corsica. Sardinië is het twee na grootste eiland wat in de Middellandse Zee gevestigd ligt. Het eiland heeft een inwoneraantal van ruim 1,65 miljoen inwoners en is een erg populair eiland onder de toeristen. De hoofdstad van het eiland is Cagliari, wat in het zuiden van het eiland ligt. Naast de hoofdstad telt Sardinië ook andere belangrijke plaatsen zoals Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. Het eiland is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland, waardoor het eiland steeds meer in trek komt bij de Nederlandse toerist. Het vakantie-eiland heeft namelijk niet één vliegveld Sardinië, maar zelfs drie vliegvelden. 

Het klimaat van Sardinië 

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie met prachtige blauwe baaien, dan is Sardinië een echte aanrader. Het eiland heeft vrijwel altijd een zonnetje en een strakke blauwe lucht. Bij aankomst op het eiland, voel je jezelf direct een paradijs binnenkomen. Doordat het eiland een Mediterraans klimaat heeft, zijn de zomer altijd lekker warm. Het weer van het eiland is daarom ook het beste tussen mei en september. In het hoogseizoen kunnen de temperaturen al snel oplopen tot 30 graden. Doordat er op het eiland vrijwel altijd een briesje is, is het altijd goed uit te houden in de warme temperaturen. De wintermaanden in Sardinië zijn warmer dan in Nederland, maar te koud om het een zonvakantie te noemen. In december is het bijvoorbeeld tussen de 5 en 15 graden. Hierdoor is het nog steeds lekker vertoeven op het eiland, maar een bezoekje aan het strand is te koud. Daarnaast kennen de wintermaanden ook redelijk wat regen.  De beste maand om op vakantie te gaan naar het eiland is in augustus. 

Bezienswaardigheden Sardinië

Een vakantie op Sardinië is een echte aanrader voor de cultuurliefhebber. De vakanties naar Sardinië bieden namelijk niet alleen veel zon, maar ook heel erg veel cultuur aan. Geniet van culinaire lokale gerechten of neem een bezoek aan een bezienswaardigheid waar je het echte wow-effect van krijgt. Het eiland kent enorm veel bezienswaardigheden waarvan we er enkele op een rij zetten: 

 1. Su Naraxi di Barumini
  De beroemde en mysterieuze nuraghi vindt je overal in Sardinië. Nuraghi zijn prachtige en vooral mysterieuze stenen bouwwerken die 3000 tot 800 jaren voor Christus gebouwd werden. Deze tijd staat in de geschiedenis ook wel bekend als de Bronstijd. Su Naraxi di Barumini is ook een nuraghi wat als enige nuraghi staat vermeld op de werelderfgoedlijst van Sardinië. Hiermee is de Su Naraxi di Barumini ook direct de bekendste nuraghi op de wereld. Op het gehele eiland zijn er 6.500 nuraghi te vinden en deze zijn ook alleen maar te vinden op dit eiland. Buiten Sardinië om zul je namelijk nergens deze vorm van geschiedenis vinden. Deze unieke bezienswaardigheid kun je samen met een gids bekijken, maar ook op eigen houtje verkennen. 

 2. Een wandeling maken in de Gorropu kloof
  Eén van de diepste kloven van Europa ligt gevestigd op Sardinië. De 'Gola di Gorropu' kloof heeft steile wanden en is maar liefst ruim 500 meter hoog. Wanneer je de Gorropu kloof wilt bezoeken, dan kan je kiezen uit verschillende wandelroutes. Een leuke bijkomstigheid is dat je tijdens je wandeling genoeg plekjes tegenkomt om verkoeling te zoeken. Tijdens de wandeling kom je namelijk kleine meertjes tegen en zijn er speciale drinkstops ingericht. Wanneer je eenmaal boven aangekomen bent, dan kun je genieten van het geweldige uitzicht wat perfect is voor een aantal leuke kiekjes. 

 3. Het oude en karakteristieke centrum van Sassari
  De tweede grootste stad van Sardinië, is de stad Sassari. Het buitengebied van de stad ziet er niet erg aantrekkelijk uit. Eenmaal aangekomen in het oude centrum, zul je al snel een interessantere kant van de stad zien. De stad heeft prachtige middeleeuwse straatjes, vele palazzo's, kleine kerkjes en brede boulevards. Doordat er een grote universiteit ligt gevestigd in de stad, is het stadje altijd erg levendig. Dit brengt de sfeer van het stadje enorm ter goede. 

 4. Een bezoek aan de hoofdstad Cagliari
  Wanneer je in Sardinië  bent, dan is een bezoek aan de hoofdstad een echte aanrader. De hoofdstad Cagliari is de grootste stad van het gehele eiland. De hoofdstad kent een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden en volkssoorten. In de stad vind je bijvoorbeeld een overblijfsel van een versterkte burcht, waar vroeger enkel de rijken mensen woonde. Daarnaast kun je bij de haven genieten van de echte volkse wijken. Helaas heeft de stad ook erg veel beschadiging opgelopen tijden de Tweede Wereldoorlog. Dit kun je op bepaalde plekken ook goed terug zien in de stad. Toch zijn er ook nog genoeg historische monumenten te vinden. Breng eens een bezoek aan de overdekte markt, de kathedraal of het indrukwekkende Romeins amfitheater. 

Vliegveld Sardinië 

Wanneer je op vakantie wilt gaan naar Sardinië, dan is vliegvakantie de beste optie. Vanaf de Nederlandse vliegvelden is het ongeveer twee uur vliegen naar Sardinië. De duur van de vlucht kan soms wat langer duren door de weersomstandigheden. Wanneer je kiest om te vliegen naar een vliegveld Sardinië, dan kun je kiezen uit de volgende luchthavens:

 • Luchthaven Cagliari
  Deze luchthaven Sardinië ligt gevestigd in het zuidelijkste punt van het eiland. Deze luchthaven ligt op enkel 7 kilometer van de hoofdstad Cagliari. Deze luchthaven is de drukstbezochtste airport van Sardinië. Jaarlijks vliegen er miljoenen reizigers naar en via deze luchthaven. Wanneer je op vakantie wilt gaan naar Sardinië, dan is Luchthaven Cagliari het beste vliegveld Sardinië. Deze luchthaven is vanuit Nederland en omstreken, vanuit meerdere luchthavens te bereiken. Vanuit Amsterdam kan je met KLM een directe vlucht nemen naar het eiland. Je kunt ook kiezen voor een vlucht van Alitalia, maar dan dien je over te stappen in een Italiaanse stad. De beste en goedkoopste optie om te vliegen naar Sardinië, is om te vliegen via Düsseldorf-Weeze. Bij deze optie kun je namelijk kiezen voor een goedkope Ryanair vlucht, waardoor je soms voor spotprijzen op het eiland kunt komen. 

 • Luchthaven Alghero
  In het Noordwensten van Sardinië, op enkel tien kilometer van Alghero ligt vliegveld Alghero gevestigd. Deze luchthaven is minder druk bezocht dan het vliegveld in de hoofdstad. Wanneer je wilt vliegen naar Luchthaven Alghero, dan kun je kiezen voor een vlucht via Amsterdam. Wanneer je vliegt vanuit Schiphol, dan kun je kiezen tussen de luchtvaartmaatschappijen Vueling en Alitalia. Wanneer je kiest voor deze optie, dan ben je over het algemeen een stuk duurder uit dan wanneer je kiest voor een vlucht in Brussel. Vanuit Brussel kun je namelijk kiezen voor Ryanair, die een stuk goedkoper is. Buiten het prijsvoordeel kun je vanuit Brussel ook genieten van een directe vlucht naar Alghero. Hierdoor is er geen overstap nodig en ben je sneller op de bestemming. 

 • Luchthaven Olbia
  De laatste optie waaruit je kunt kiezen als je een vliegveld Sardinië zoekt, dan kom je uit bij luchthaven Olbia. Deze luchthaven ligt gevestigd tussen de stad Olbia en de Smaragdkust. Wanneer je naar deze airport wilt reizen, dan kun je kiezen uit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Alle drie de luchthavens bieden een directe vlucht aan. Wanneer je voor de goedkoopste optie wilt gaan, dan kun je het beste kiezen voor een vlucht via Schiphol naar Sardinië. Via Amsterdam kun je namelijk kiezen voor een Easyjet vlucht. Buiten het hoogseizoen kun je soms zelfs voor minder dan 50 euro vliegen naar Olbia. 

Een auto huren op vliegveld Sardinië

Wanneer je een bezoek brengt aan het prachtige eiland Sardinië, dan is het een echte aanrader om een auto te huren. Met een auto kun je namelijk een bezoek brengen aan de mooiste plekjes van het eiland. Met het openbaar vervoer kun je ook op de bekende plekken komen, maar met autoverhuur kun je op nog veel bijzondere plekken komen. Een auto huren op Sardinië is enorm gemakkelijk en snel geregeld. 

 • Luchthaven Olbia
  Wanneer je een auto wilt huren bij luchthaven Olbia, dan kun je kiezen uit grote maatschappijen zoals: Hertz, Europcar, Avis, Sixt, Thriffy en Enterprise. 
 • Luchthaven Alghero
  Wanneer je een auto wilt huren bij luchthaven Alghero, dan kun je kiezen uit grote maatschappijen zoals: Hertz, Europcar, Avis, Sixt, Thriffy en Enterprise. 
 • Luchthaven Cagliari
  Wanneer je een auto wilt huren bij luchthaven Olbia, dan kun je kiezen uit grote maatschappijen zoals: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Goldcar, Hertz, InterRent, Locauto, Maggiore, Noleggiare, Sicily by Car, Sixt, Thrifty en Viten Group.

Een auto huren op de luchthavens van Sardinië is goed te doen qua prijs, toch is het verstandig om altijd eerst een prijsvergelijk uit te voeren. Op deze manier weet je zeker dat je nooit teveel betaald voor je huurauto. Elk autoverhuurbedrijf hanteert zijn eigen regels qua borg, verzekering of andere opties. Hierdoor kunnen de prijzen verschillen, waardoor je het beste kunt boeken vanuit Nederland. Op de luchthaven zelf kun je namelijk niet erg gemakkelijk een prijsvergelijking maken. 

Bezoek TUIFly

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden